Jarne Vandersteen naar WK MTB in Canada

Als eerstejaars junior heeft Jarne Vandersteen uit Pepingen al een schitterend seizoen achter de rug. Door de goede prestaties vorig jaar waren de verwachtingen van Jarne hoog bij de start van dit MTB-seizoen. Hij focuste zich vooral op de internationale wedstrijden van o.a. 3 Nations Cup.

Jarne werd in het begin van het seizoen ook geselecteerd door bondscoach Filip Meirhaeghe om onze nationale driekleur te verdedigen tijdens de Junior Series (vergelijkbaar met wereldbekerwedstrijden) in Europa. Op deze wedstrijden presteerde hij als eerstejaars junior heel goed. Doordat hij steeds achteraan moest starten, behaalde hij daar echter nooit UCI-punten om te stijgen in de UCI-ranking.

Op 21 juli vond het Belgisch Kampioenschap plaats op het wereldbeker-parcours in Houffalize. Na een goede start was hij mee met de kopgroep. Hij deelde zijn wedstrijd goed in, probeerde de voorsprong op de eerste renner te beperken en toch een mooie voorsprong op de achtervolgers op te bouwen. Hij eindigde op een knappe tweede plaats op het BK.

Selectie

Door deze schitterende resultaten behaalde hij de selectie door Belgian Cycling voor het EK MTB XCO in Brno (Tsjechië). Ook daar moest hij pas op de 78e plaats van de 100 renners starten. Na een goede start kwam hij al rond de 50e plaats door. Ronde na ronde kon hij renners voorbij steken. In de voorlaatste ronde reed hij op de 22e plaats en had hij nog energie om een tandje bij te steken. Hij kwam als 20e over de meet! Een mogelijke selectie voor het WK werd reëel.

Gisteren deelde bondscoach Filip Meirhaeghe de selectie voor het WK mee. Jarne en 5 andere Belgische renners zullen deelnemen aan het WK MTB XCO in Mont-Sainte-Anne in Canada. Vrijdag 23 augustus vertrekt de delegatie naar Canada om zich goed voor te bereiden op het WK en het parcours voldoende te verkennen. Jarne zal donderdag 29 augustus om 15 uur aan de start staan.

Bij de aanvang van het seizoen had Jarne het WK als doel gesteld. Door het opvolgen en uitvoeren van de vooropgestelde trainingen van zijn coach Maarten Gybels heeft Jarne zijn doel bereikt!

Volg Jarne op zijn facebookpagina Jarne Vandersteen Fanpage!