Jarne Vandersteen is provinciaal kampioen MTB

Zondag stond in Langdorp de voorlaatste manche van Flanders MTB Series op het programma, tevens Kampioenschap Vlaams-Brabant. Met 37 nieuwelingen stonden ze aan de start. Aangezien Jarne Vandersteen uit Pepingen (Scott MTBcoach MTB Racing Team) nog maar 3 Flanders-wedstrijden heeft gereden, werd hij als 11e afgeroepen (start op de 3e rij). Het was dus kwestie om bij de startklim met de kopgroep mee te zijn.

Bij de doortocht na de 1e ronde was er al een afscheiding van 6 renners, waar Jarne bij reed. Na de 2e ronde konden Daan Depuydt en Jarne wegrijden. Tijdens de voorlaatste ronde versnelde Daan even, waardoor Jarne een beetje moest lossen. Jarne ging er nog met volle moed achterna, maar in de laatste singletrack werd hij opgehouden door een gedubbelde renner, waardoor Daan solo naar de meet kon rijden. Jarne werd knap 2e en kampioen van Vlaams-Brabant!.

Nog uitdagingen

Het MTB-seizoen loopt op zijn einde. Toch staan er nog enkele belangrijke wedstrijden op het programma. Komend weekend vindt de voorlaatste manche van de Wallonia Cup plaats in Houffalize. Jarne staat op de 2e plaats in het Waalse klassement. Op 16 september gaat de finalewedstrijd van de 3 Nations Cup (België-Nederland-Duitsland) door in Sittard-Geleen (Nederland). Hier zal Jarne zijn leidersplaats verdedigen en hopelijk haalt hij ook die titel binnen.

Jarne heeft een fanpage op Facebook, waar regelmatig nieuws op verschijnt.