Halle-Gooik wint beladen topper tegen Chatelet

FP Halle-Gooik kreeg het bezoek van My Cars Châtelet voor een topwedstrijd in de Bres. Halle-Gooik begon snedig en snel en Châtelet had weinig repliek. Tomic zorgde meteen voor de 1-0 en kapitein Grello voor de 2-0.

Toen leek het alsof de bezoekers zouden overrompeld worden maar plots kwam een afgeweken bal voor de voet van Cordier en stond de aansluitingstreffer op het bord. De wedstrijd verwaterde en Halle-Gooik vergat de vele kansen af te maken. Het lot hielp Châtelet een handje toen een afgeweken bal voor de voet van Rahou viel. Tomic mistte een 10meter maar toen bezoekend doelman Elkjimi te laat anticipeerde tikte Jelovcic de 3-2 ruststand tegen de touwen.

In de 2 helft besliste Châtelet om niet aan te vallen maar te speculeren op de kleine achterstand. Halle-Gooik miste kans op kans en zo bleef Chatelet veel te lang in de wedstrijd. 2 minuten voor tijd besliste Châtelet om de 5e veldspeler toe te voegen maar FPHG strafte dat meteen af. Edu buffelde de bal in het lege doel en toen de bezoekers een 2e keer poogden was er Diogo om de 5-2 eindstand op het bord te zetten. FP Halle-Gooik verzekert zich zo van de eerste plaats in de reguliere competitie na een 57 op 57.

Volgende week trekt FPHG naar Lierse dat zijn laatste kans op behoud verdedigt.

Doelpunten: 1’ Tomic (1-0), 3’ Grello (2-0), 5’ Cordier (2-1), 16’ Rahou (2-2), 18’ Jelovcic (3-2), 38’ Edu (4-2), 38’ Diogo (5-2).