Zaalvoetbalclub Amigo Schepdaal klopt Kras Antwerpen

SCHEPDAAL - Na de opdoffer van vorige weer vrijdag heeft Amigo Totoya Schepdaal afgelopen weekend een mooie zege behaald op het veld van Kras Antwerpen. Het werd 1-3.

Het onbesuisde en nonchalant aanvallend spel van Amigo van vorige week tegen Sint-Gillis-Waas (zie archief) maakte tijdens de match tegen Kras Antwerpen plaats voor een georganiseerde en geconcentreerde aanpak. Het was zeker niet evident in deze zeer kleine sporthal en tegen een technisch sterk en gedreven Antwerpen. Een versterkte thuisploeg met Amar Zouggaghi en bijkomende motivatie is ook dat ze na twee wedstrijden het klassement aanvoeren.

Amigo kon weer rekenen op een wederoptredende Vinicius die een sterke prestatie afleverde, maar ook was er toch enige onzekerheid over Mous die maar op vijftig percent kon acteren. De beginfase was een aftasten en een gaatje was er nauwelijks. Pas na tien minuten spelen werden de de doelpogingen scherper. Eerst moest Kenny een drietal keer attent reageren. De verdediging onder leiding van Mous had alles onder controle en met de minuut kwamen de aanvalsgolven van Amigo scherper. Achmed opende de score na een mooie aanval die in de rebound wordt binnengewerkt 0-1. Drie minuten later was alles te herdoen na balverlies en Sababti met een punter doelman Kenny het nakijken gaf. 1-1. Op slag van rust kreeg Zouggaghi de mogelijkheid om via de negenmeter Antwerpen op voorsprong te zetten, maar Kenny ranselde deze uit z'n doel.

De tweede helft ging Amigo naarstig op zoek naar de voorsprong en die kwam er ook weer langs Achmed met een geplaatst schot in de rechter benedenhoek 1-2. Het beste was er af bij de thuisploeg en bij de vele balverliezen zette Bilal de bevrijdende voorsprong op het scorebord 1-3. de resterende tien minuten werden afgewerkt met een geconcentreerd en dicterend Amigo. Met als sluitstuk nog een negen meter voor Vinicius maar die besloot onbesuisd over doel.

Amigo speelde met : Sergeant Kenny, Aabbassi Mous, Vinicius, Seppe Huysmans, Joost Mignolet, El Hafid Bilal en Abdes, El Hammouchi Achmed en Mastellari Giuseppe en coach Heremans Yves

Verslag : Jan Taelemans