Lennikse sportkampioenen in de bloemetjes gezet

Op het gemeentehuis werden de sportkampioenen 2017 gehuldigd. Dat zijn KFC Lennik: kampioen in de 3de provinciale, KFC Lennik: kampioen beloften; Relaks Rugby Club Pajot: kampioen U14 in de 3de nationale; Sofie Van De Putte: Belgisch kampioen judo U15 in de categorie -48 kg en Mieke De Mot – Belgisch kampioene zwemmen.

KFC Lennik – kampioen 3de provinciale + kampioen beloften

KFC werd kampioen in 3e Provinciale D met 87 punten. De ploeg verloor slechts één keer en speelde 3 keer gelijk. Ze verloren als enige in Brabant thuis geen enkel punt en scoorden maar liefst 117 keer en kregen slechts 26 doelpunten tegen. Maarten De Feyter was aanwezig op alle 80 trainingen. Hij haalde ook de meeste speelminuten want hij miste op 32 wedstrijden slechts 35 minuten.

Bram Pasteleurs is topscoorder in de  reeks met maar liefst 34 doelpunten. De beloften werden derde jaar op rij kampioen.

Volgende spelers + technische staf zorgden voor deze straffe prestaties:

Spelers: Ben Anthoons, Jente Billens, Pieter Bosmans, Tim Catteeuw, Niel De Clercq, Maarten De Feyter, Fabio De Kempeneer, Jari De Schepper, Pieter De Weerdt, Kjell Depreter, Haike Janssens, Nicolas Karamanis, Federico Lange, Anthony Mafranckx, Inbert Panny, Bram Pasteleurs, Lennert Rampelberg, Dimitri Van Houtven, Cedric Van Parys, Christophe Verschoore, Maarten Chrispeels, Wout De Clercq, Jarne De Koster, Tim Garain, Nick Mackens, Tom Reynaert, Jorn Robyns, Michiel Van Kelecom

Technische staf:

Ronald De Bruyne – T1, Patrick Albert – T2, Eric Mafranckx - KT

Historiek KFC Lennik: Zie: laatste match KFC

U14 Relaks Rugby Club Pajot – kampioen 3de nationale

De spelers zijn 4 jaar geleden begonnen met rugby. Vorig seizoen speelden ze nog in 4de nationale. In het seizoen 2016- 2017 werden ze eerst herfstkampioen en uiteindelijk behaalden ze ook de kampioenstitel in 3de nationale.

Half mei werd het seizoen afgesloten met een oefenwedstrijd tegen de kampioen uit 2de klasse. Ook deze wedstrijd werd winnend afgesloten.

De ploeg bestaat uit volgende spelers waaronder ook 1 meisje:

Hugo Azam Daimoissi, Wout Boonen, Matisse Couvent, Yoni De Baerdemaeker, Pem De Chen, James De Witte, Margot Degruytere, Arthur Denolf, Milan Devestel, Dries Dusingizimana, Arno Kerckhofs, Niels Kerre, Ferre Lagring, Giel Lecho, Maarten Lemaire, Sander Lemaire, Stef Lissens (kapitein van de ploeg), Marcus Malfroot, Rob Priem, Robin Steens, Tristan Steens, Germain Vaerman, Ward Van Bourgognie, Lander Van den Houten, Gunnar Vandam, Toon Verhoeven, Lukas Verhoeven en Olivier Verstraete.

De sterkte van de ploeg is hun gedrevenheid, hun aanwezigheid op training en de hechte groep die ze vormen. Ook de steun van de ouders is hierbij een flinke troef en echt mooi om te zien.

Mieke De Mot – Belgisch kampioene zwemmen (schoolslag 50m)

Mieke De Mot kroonde zich op 21 mei 2017 tot Belgisch Kampioen op de 50m schoolslag in Charleroi tijdens het Belgisch kampioenschap zwemmen voor mensen met een beperking. Op haar 32ste is Mieke nog steeds een gedreven zwemster. Ze traint nog steeds 3 tot 4 keer per week.

Op het BK haalde Mieke ook nog 2 maal zilver en 1 maal brons op de individuele nummers. Ze behaalde met de DAIS-ploeg ook nog eens zilver op de 4 x 50m aflossingswedstrijd. Tenslotte won ze afgelopen weekend nog 2 zilveren en 1 bronzen medailles op de Special Olympics in Lommel.

Sofie Van De Putte – Belgisch kampioene judo U15 (-48 kg)

Sofie Van De Putte werd op 19 februari 2017 Belgisch Kampioen judo in Herstal. Sofie. Ze is lid van judoclub Lennik, behaalde de gouden medaille in de categorie -48 kg. Ze won al haar kampen met ipon (de hoogste score) en had in de finale slechts 1 minuut nodig om haar tegenstandster te vloeren. Voor de Lennikse judoclub is het al de zesde keer dat deze felbegeerde titel werd binnengehaald.