Karateclub Kachi heeft 3 wereldkampioenen

GALMAARDEN – NINOVE - Karateclub Kachi uit Ninove en Galmaarden nam vorig weekend deel aan de wereldkampioenschappen karate in Remscheid, Duitsland. Met 9 deelnemers heeft de club 5 podiumplaatsen kunnen bemachtigen op dit WK. Brazilië was de slopkop op dit WK.

Hoofdtrainer De Nil Jurgen 4de Dan WKF werd vijfde na het uitschakelen van karateka’s uit Duitsland en Brazilië. In de halve finale waren de beste vier doorgestoten naar de finale. Nipt verloor hij om in de finale te geraken.

Kyara De Nil verloor nipt de strijd om de derde plaats en werd vierde. Zusje Lana overklaste haar tegenstanders door met grote voorsprong wereldkampioene te worden. De Pril Olenka werd vijfde in haar categorie (ook zij miste 1 plaats om in de finale te geraken).

Bij de jongens haalden 2 leden de finale. Mike De Munter won tegen clubgenoot Van Den Brempt Jari en zo behaalde de club nog een wereldkampioen en een vice wereldkampioen . Rusland nam de derde plaats.

Bij de dames +35 jaar verloor Wouters Nina tegen een Braziliaanse in de finale en ze werd Vice Wereldkampioene.

De club schreef ook een ploeg in, die samen met Nederland en Rusland kampten om de Wereldtitel. Mike, Jari en Lana zetten de kers op de taart door met grote voorsprong Wereldkampioen ploeg te worden.

Voorbereiding

Samen heeft de club 2 maanden intensief naar dit WK toegeleefd. Drie maal in de week trainden de sportbeoefenaars mee met de gewone clubtrainingen en dan kregen ze nog enkele uren in de week extra wedstrijdtrainingen wat het totaal bracht op 10 uren trainen in een week. Thuis trainden deze karateka’s ook nog op de vele details.

Leden

Het wedstrijdseizoen zit er op voor de club. Dit jaar was het beste karateseizoen ooit met vele Provinciale, Vlaamse, Belgische en wereld titels. Het ledenaantal is ook sterk toegenomen tot 110. Volgend seizoen wil de club dit succesverhaal evenaren en enkele leden zullen voor hun zwarte gordel en hogere Dan graden gaan.

Meer informatie over de club kan je vinden op hun 2 facebookpagina’s, hun website www.karateclubkachi.be of bij de hoofdtrainer jurgen.de.nil@telenet.be