Halle-Gooik naar halve finale Beker van België

FP Halle-Gooik trok naar Malle-Beerse voor de kwart finale van de beker van België. De ruime overwinning in de competitie indachtig leek dit op voorhand een afgelegde kaart. Maar dat draaide helemaal anders uit. Halle-Gooik begon dominant en kreeg kans op kans maar Bennetti gaf geen krimp. Toen Malle via Hadri aan de overkant het neus aan het venster stak was het plots zover: 1-0 voor Malle-Beerse.

FPHG bleef zoeken naar de aansluiting maar kans op kans ging verloren. Grello zorgde dan toch voor de gelijkmaker, maar nog geen minuut later missingen in de bezoekende verdediging en Malle springt opnieuw op voorsprong. Dillien zorgde voor de gelijkmaker en Tomic voor de voorsprong. Toen dacht iedereen dat de wedstrijd in de plooi lag, maar Marques verslikte zich in een poging van Wilms en alles was te herbeginnen.

Na de rust kregen we éénrichtings-futsal, Halle-Gooik drukte en kreeg kansen maar Bennetti gaf geen krimp. Wanneer Malle-Beerse het neus aan het venster stak, was Marques paraat. Vijf minuten voor tijd, eindelijk de ontlading wanneer Jelovcic de 3-4 tegen de netten trapte. Malle-Beerse koos  voor de meevoetballende doelman maar Diogo intercepteerde en bracht de kwalificatie in veiligheid. In de slotseconde kreeg Tomic nog een 10 meter, om zo de eindstand op 3-6 te brengen.

FP Halle-Gooik plaatst zich zo voor de halve finale van de beker van België. Daarin neemt het het op tegen Real Elmos Herentals of Renolim Borgloon.

Voor FPHG: Meyers speelden: Cristiano, Bex, Dillien, Tomic, Keko, Sanchez, Jelovcic, Grello, Edu, Diogo & De Kerf

Doelpunten: Hadri (1-0), Grello (1-1), Elalji (2-1), Dillien (2-2), Tomic (2-3), Wilms (3-3), Jelovcic (3-4), Diogo (3-5), Tomic (3-6).