FP Halle-Gooik zet eerste stap richting Uefa Futsal Champions League

Eindelijk was het zover, de playoffs richting de Uefa Futsal Champions League werden gespeeld. De eerste wedstrijd werd gespeeld in La Garenne Charleroi. Voor Halle-Gooik stond Meyers in doel en was de hele kern beschikbaar. La Garenne was gevuld met het maximum aantal toegelaten supporters door Covid.

Halle-Gooik kon niet beter beginnen. Jelovcic snoepte na 3 seconden de bal af van El Fakiri en zette de Pajotten al na 7 seconden op voorsprong.

Charleroi slaagde er niet in te reageren en het was Halle-Gooik dat de wet dicteerde. Edu puntte na 5’ de 0-2 op het bord en zette FPHG op rozen.

Charleroi kwam dan toch opzetten maar Meyers en de paal hielden de netten schoon. Voor rust kregen we een geweldige 1-tijds aanval over 4 stationnetjes met de heerlijke trap van Diogo als afwerker. 0-3 was ook meteen de ruststand.

Na de rust kregen we eenzelfde spelbeeld, Halle-Gooik bleef domineren en Charleroi hield het bij de sporadische counter. Deze werd er door Meyers telkens vakkundig uitgehaald. Grello zorgde voor de 0-4 en nam daarbij alle hoop van Charleroi weg. De thuisgoalie verhinderde dat de score hoger zou oplopen en Charleroi kon zelf weinig daartegenover zetten. In de slotseconde werd het nog 1-4 op vliegende doelman maar de broodnodige eerste overwinning voor FPHG was binnen.

Zondag volgt de 2e en misschien beslissende wedstrijd in Ruisbroek. Aftrap om 17h30. De wedstrijd is reeds uitverkocht.

Voor FPHG speelden: Cristiano, Meyers, De Bail, Grello, Gabriel, Dillien, Bex, Jelovcic, Sanchez, Tomic,  Edu, Diogo, De Kerf & Cordier

Doelpunten: 0-1 Jelovic, 0-2 Edu, 0-3 Diogo, 0-4 Grello & 1-4 Baqija