FP Halle-Gooik wint op openingsspeeldag met 3-2 van Charleroi

Zes maanden moesten de supporters van Halle-Gooik wachten op deze geweldige futsalavond. En bijna liep het nog mis.

Halle-Gooik begon wervelend en domineerde in de eerste helft als nooit tevoren. Marques diende maar één redding uit de sloffen te halen. Alleen vergat Halle-Gooik die kansen ook af te maken, Leo, Patias en Pinto misten de wenkende kansen. Grello, acterend op een hoog niveau, dirigeerde en zette Lazarevic op weg naar de 1-0. Een ingestudeerde corner zorgde voor de 2-0 ruststand, te weinig voor het getoonde spel. De tweede helft begon op exact dezelfde wijze, Charleroi kreunde en Halle-Gooik bleef swingen. De Bail miste voor een leeg doel en Patias trapte een nieuwe wenkende kans naast.

Charleroi tot dan zo goed als onzichtbaar kwam plots dichterbij na een snelle counter via Canaris. De Carolo’s gingen nu meer geloven in hun kansen en kregen een strafschop. Chaibai zorgde voor de gelijkmaker en het ongeloof in de Halse rangen. Marques stopte een 10-meter van Chaibai maar het orgelpunt kwam op 3 seconden van het einde. Patias draaide weg van Dahbi en trapte de bal in de netten! De Bres ontploft helemaal en zo blijven de 3 punten meer dan verdiend in Halle.

De wedstrijd van volgende week is uitgesteld door de interlandbreak. Op 24 september ontvangt  FPHG Eisden dorp in De Bres.

Voor FPHG speelden: Cristiano, Meyers, Van Beeck, De Bail, Grello, Patias, Cordier, Jelovcic, Pinot, Lazarevic, Diogo, Leo & Teixeira

Doelpunten:  1-0 Lazarevic, 2-0 Patias, 2-1 Canaris, 2-2 Chabai & 3-2 Patias