FP Halle-Gooik wint inhaalwedstrijd en komt alleen aan de leiding

FP Halle-Gooik kreeg FT Charleroi op bezoek voor een inhaalwedstrijd ten gevolge van de Uefa Futsal Cup. Charleroi had zich intussen stevig versterkt en we konden dus spreken van een heuse topper. De eerste helft was vrij stereotiep met Halle-Gooik in de aanval en Charleroi dat de schade probeerde te beperken en heel snel zou uitbreken op de counter.

Halle-Gooik was niet scherp genoeg voor doel en Charleroi deed wat het wou doen, scoren op de counter. Lucio voor de 0-1. Halle-Gooik duwde nu nog steviger door en met doelman Xuxa mee in de aanval drukte het Charleroi nu helemaal weg. Bissoni zorgt net voor rust voor de verdiende 1-1.

Na de rust is Halle-Gooik baas, het dicteert de wet en Charleroi kraakt onder de druk. Eerst zorgt Rahou voor de voorsprong onmiddellijk na rust en dan neemt Barbosa zijn 2e geel voor een schwalbe. Halle-Gooik profiteert via Dujacquier voor de 3-1. De veer bij Charleroi lijkt nu gebroken en Rahou profiteert van geklungel in de bezoekende defensie. Charleroi scoort dan de 4-2 na een beauty van Valenti recht in de kruising. Halle-Gooik twijfelt niet, Dujacquier zorgt voor de 5-2 en dan was het tijd voor het mooiste doelpunt van de avond. Halle-Gooik speelt vliegende doelman met Xuxa diep in de spits, Charleroi moet alle zeilen bijzetten en daarop scoort Grello vanop de eigen achterlijn op magistrale wijze! FP Halle-Gooik wint zo verdiend de topper tegen Charleroi met 6-2 en haalt zo 21 op 21 in de competitie.

Voor FP Halle-Gooik speelden: Xuxa, Vandenheede, Dujacquier, Rahou, Leo, Leitao, Grello, Zerouali, Cirlincione, Bissoni, Teixeira & Sababti.

Doelpunten: 0-1 Lucio, 1-1 Bissoni, 2-1 Rahou, 3-1 Dujacquier, 4-1 Rahou, 4-2 Valenti, 5-2 Dujacquier & 6-2 Grello

Squadra Moeskroen

Volgende week trekt het naar Squadra Moeskroen alvorens er een zeer moeilijke periode aanbreekt met wedstrijden tegen Lier, Houthalen & Hasselt, de bekermatch in Houthalen en de finale van de benecup tegen Antwerpen. Het beloven warme eindejaarsweken te worden.

Foto's: Pajot Sport.