FP Halle-Gooik swingt langs Meeuwen voor een 18 op 18

FP Halle-Gooik trok naar het verre Meeuwen voor een verplaatsing die vooraf als niet gemakkelijk stond aangeduid. Maar de bezoekers lieten zich op geen enkel moment verrassen en speelden een zeer straffe pot Futsal.

Meeuwen kon 7 minuten stand houden, tot Bissoni zijn stevige linkse tegen de bal plaatste na mooi samenspel met Leitao. Een minuut later toverde Rahou zich voorbij 3 man en trapte hoog in het dak van het doel. Meeuwen kreeg dan een vrije trap op de rand van de 16 en Nelis trapte die mooi binnen. Het sein voor Halle-Gooik om het tempo weer op te drijven, Bissoni met een loeier voor 1-3. Thuisgoalie Meyers gooide dan een bal op het hoofd van Rahou die zo ongewild de 1-4 scoorde.

Voor de rust kwam Xuxa meevoetballen en 5 eentijdspasses later mocht Zerouali aan de tweede paal de 1-5 ruststand vastleggen. De tweede helft was meer van hetzelfde, Halle-Gooik liet het tempo nooit zakken en Meeuwen moest de kelk nu tot op de bodem ledigen.

Grello scoorde de 1-6 op aangeven van Leitao. Dujacquier, Rahou & Grello ronden elk een mooie teamcominatie af tot 1-9. Leitao pikt zijn doelpuntje mee op 1-10 en dan fusilleert Dujacquier de thuisgoalie tot 1-11. Grello laat zijn meesterschap nogmaals zien op een prachtige actie en dito goal. Halle-Gooik neemt zo 18 op 18 en komt langszij bij Hasselt dat een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Maandag trekt Halle-Gooik voor de 16e finale van de beker van België naar Maasmechelen, vrijdag wacht de inhaalwedstrijd tegen Charleroi.

Doelpunten:

0-1 Bissoni, 0-2 Rahou, 1-2 Nelis, 1-3 Bissoni, 1-4 Rahou, 1-5 Zerouali, 1-6 Grello, 1-7 Dujacquier, 1-8 Rahou, 1-9 Grello, 1-10 Leitao, 1-11 Dujacquier & 1-12 Grello