Badminton Team Halle '86 sterk op eigen Castaar International

Het voorbije weekend vond in Sportcomplex De Bres in Halle het internationaal toernooi van Badmintonteam Halle '86 plaats, de Castaar International. Yaro Van Delsen, de Belgische nummer 2, won het toernooi en volgt daarmee Tijl Dewit op die deze editie niet in de finale raakte. Bij de dames kreeg Hadewig Colaert de trofee mee naar huis.

Ook de eigen BTH'86 spelers deden het bijzonder goed. Zo behaalden Kevin Van Cutsem en Laura Buelinckx zilver in het GD 11-12, Sander Scheurwater won goud in het GD 9-10 met de Nederlandse Sabine Van Der Wal, Nias Devalckeneer en Mathis Willems stonden ook mee op het podium in het HD 9-10. Thomas Decamps pakte goud samen met Sander Scheurwater in het HD 7-8. In het enkelspel pakte Tim Demuylder eremetaal in het HE 7-8 terwijl zowel Michael Adams als Thomas Kaviani op het podium stonden in het HE 11-12.

De organiserende club kende een moeilijk jaar omwille van Corona maar besliste toch om het toernooi door te laten gaan. "Deze editie hebben we het prijzengeld moeten terugschroeven om geen verlies te maken." zegt toernooidirecteur Arno De Witte. "De algemene tendens is dat zowel ledenaantallen als deelnemende spelers aan toernooien teruglopen. Daar is COVID-19 uiteraard de boosdoener."  BTH '86 kijkt echter wel positief vooruit en wil de editie van dit jaar als basis gebruiken om de Castaar International verder te laten groeien.