Australisch kampioen de sterkste in Mazenzele

MAZENZELE - De Australische wielerkampioen bij de juniores, Michael Storer heeft de 65ste Sint-Pietersprijs in Mazenzele op zijn naam geschreven. Op het startblad maar liefst 87 deelnemers uit 14 verschillende landen. De wedstrijd werd verplaatst van zaterdagnamiddag naar vrijdagavond en dat werd voor het organiserende comité De Sportvrienden een waar succes. Een kleine wijziging in het parcours, waardoor nu achter de smalle Dorpstraat en Kouterbaan achter de kerk door werd gereden zorgde voor weinig problemen. Op 3 rondes van het einde ontsnapte de Australische kampioen Michael Storer uit een kopgroep van 10. Hij stormde alleen op de winst af in de Verlorenkostbaan. Eerder was de snelle man ook al 2e in de juniorenwestrijd in Pepingen. De rest van het podium kleurde ook internationaal met respectievelijk Brookshire James en Svendsbo Emil Ims. Ook uit onze streek namen een tiental renners deel aan de jubileumeditie van de Sint-Pietersprijs.