'Animals Express' opent de deuren in Zellik

ZELLIK - Dierenwinkel Animals Express opende vanochtend de deuren langs de Brusselsesteenweg in Zellik. Opmerkelijk want de gemeente weigerde recent nog een socio-economische vergunning toe te kennen aan de zaakvoerders.

In de nieuwe vestiging van Animals Express worden voorlopig enkel dierenvoeders en accesoires verkocht. Dieren zelf zijn er niet te koop. Burgemeester Koen Van Elsen liet in een korte reactie weten de zaak van dicht bij op te volgen en als het moet snel in te grijpen. "Je merkt duidelijk dat ze op de lijntjes van het toelaatbare lopen", zegt hij. "We moeten dit grondig in de gaten houden."

Volgens Rudy De Cooman van Animals Express gebeurde de weigering van de socio-economische vergunning niet correct omdat ze te laat werd betekend. Toch neemt hij geen risico's en stelt de verkoop van dieren even uit maar hij is er van overtuigd dat er binnenkort opnieuw honden en katten kunnen verkocht worden in de zaak. "We hopen eerstdaags een voorlopige vergunning te krijgen", zegt hij.

Archief

Lees ook : 'Animals Express' niet welkom in Zellik

Lees ook : Verhuis van 'Animals Express' blijft voor beroering zorgen

Lees ook :  Animals Express ruilt Groot-Bijgaarden voor Zellik

Lees ook :  Animals Express moet deuren sluiten


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?