'Animals Express' niet welkom in Zellik

ZELLIK / GROOT-BIJGAARDEN - De geplande verhuis van dierenzaak 'Animals Express' uit Groot-Bijgaarden onder de nieuwe naam 'Dog en Co' naar Zellik lijkt dan toch niet door te gaan. Het gemeentebestuur van Asse heeft de socio-economische vergunning die de zaak nodig heeft geweigerd. De zaakvoerders hebben wel nog een mogelijkheid in beroep te gaan.

Animals Express kondigde maanden geleden een verhuis naar Zellik aan omdat de winkel niet langer een milieuvergunning krijgt in Groot-Bijgaarden. De winkel langs de Roekhout ligt er volgens het RUP immers in indusdriezone en daar is geen plaats voor kleinhandel. De winkel zou langs de Brusselsesteenweg in een ex dieetcentrum heropenen onder de naam 'Dog & Co'.

Om die verhuis te concretiseren hadden de zaakvoerders een socio-economische vergunning nodig, en die werd dus recent aangevraagd bij het gemeentebestuur van Asse. Het college bestudeerde de aanvraag grondig en besliste om de machtiging te weigeren. Dat gebeurde om verschillende redenen. "Zo is de inplanting van de dierenspeciaalzaak in een overwegend residentiële buurt niet gewest en zal dit zeker hinder opleveren voor de omgeving", zegt schepen Michel Vanhaeleweyck. "Ook door de grote aanwezigheid van gelijkaardige handelszaken in de omgeving kan gesteld worden dat de nieuwe vestiging niet voldoet aan de behoefte van de consument."

Er is ook een schending vastgesteld van artikel 12 van de Dierenwelzijnswet. Die wet is er gekomen om impulsaankopen tegen te gaan en de socialisatie van honden en katten te bevorderen. Hierdoor mogen in de winkelruimte of hun aanhorigheden van de handelszaken voor de verhandeling van dieren geen katten of honden gehouden of tentoongesteld worden. "'Dog en Co' probeerde deze wet te omzeilen door twee huisnummers aan te vragen voor hetzelfde pand", zegt Michel Vanhaeleweyck. "Gelukkig waren onze dienst bij de pinken en werd dit plan snel doorzien."

'Dog en Co' kan tegen de weigering in beroep gaan. Of er beroep zal aangetekend worden is voorlopig niet duidelijk.

Archief

Lees ook : Verhuis van 'Animals Express' blijft voor beroering zorgen

Lees ook :  Animals Express ruilt Groot-Bijgaarden voor Zellik

Lees ook :  Animals Express moet deuren sluiten


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?