Verhuis van 'Animals Express' blijft voor beroering zorgen

ZELLIK - De verhuis van dierenwinkel 'Animals Express' uit Groot-Bijgaarden naar Zellik blijft voor beroering zorgen. Dierenwelzijnsvereniging BSPCA dreigt met gerechtelijke stappen tegen het gemeentebestuur van Asse.

Animals Express verhuist binnenkort naar Zellik omdat de winkel niet langer een milieuvergunning krijgt in Dilbeek. De winkel langs de Roekhout ligt er volgens het RUP immers in indusdriezone en daar is geen plaats voor kleinhandel. De winkel zal langs de Brusselsesteenweg heropenen onder de naam 'Dog & Co' .

Het stoot de vzw BSPCA (Belgian Society for Prevention and Cruelty to Animals) onder andere tegen de borst dat het gemeentebestuur van Asse de winkel toelaat daar handel te voeren met een milieuvergunning klasse drie. Dat is de lichtst mogelijke waardoor de winkel enkel meldingsplicht heeft van haar komst. De vzw eist de opstart tot  procedure voor een zwaardere vergunning van klasse 2. Daarbij kan onder andere door omwonenden en actiegroepen protest worden aangetekend tegen de komst wat zou kunnen leiden tot negatieve adviezen.

Volgens Anthony Godfroid, de advocaat van BSPCA, zijn gerechtelijke stappen niet uitgesloten. "Als dat de gemeente de inspraakprocedure voor inrichtingen klasse 2 blijft ontwijken, zullen zo nodig gerechtelijke stappen gezet worden tegen de gemeente en tegen de schepen van milieu die in casu de grootste verantwoordelijkheid draagt. De vraag stelt zich overigens waarom de inspraakprocedure voor inrichtingen klasse 2 wordt vermeden. Mijn cliënt kan zich moeilijk van de indruk ontdoen dat één en ander te wijten is aan de vrees voor negatieve adviezen en/of vernietigende protestbrieven van omwonenden."

Eerder liet de gemeente Asse al weten dat de dierenzaak streng zal gecontroleerd worden en er bij inbreuken snel opgetreden zal worden.

Archief : Lees ook : Animals Express ruilt Groot-Bijgaarden voor Zellik / Lees ook : Animals Express moet deuren sluiten

Video : Animals Express plaatste intussen een video online over de nieuwe winkel


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?