Animals Express ruilt Groot-Bijgaarden voor Zellik

ZELLIK - Nadat enkele maanden geleden melding werd gemaakt dat 'Animals Express', zowat de grootste dierenwinkel van het land, uit Groot-Bijgaarden weg moet, raakt nu bekend dat de winkel haar intrek zal nemen in buurgemeente Zellik.
 
Dierenwinkel 'Animals Express' gaat na ongeveer twintig jaar weg uit Groot-Bijgaarden omdat de milieuvergunning niet hernieuwd kan worden. De winkel ligt er volgens het RUP immers in indusdriezone en daar is geen plaats voor kleinhandel.
 
De zaakvoerders moeten 'Animals Express' normaal al in juni sluiten maar kregen van de gemeente Dilbeek nog tijd tot september om alles te regelen. Nu blijkt dat 'Animals Express' zal heropenen langs de Brusselsesteenweg in Zellik onder de naam 'Dog&Co'. Wanneer dat exact zal gebeuren is niet duidelijk.
 
Omdat er heel wat vragen zijn, van onder andere enkele dierenwelzijnorganisaties, over de komst van de winkel naar Zellik laat het gemeentebestuur van Asse weten dat er streng toegekeken zal worden. "Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 17 maart 2014 akte genomen van de melding betreffende de exploitatie van een dierenzaak 'Dog & Co', gelegen langs de Brusselsesteenweg in Asse-Zellik. Het betreft het kweken en verhandelen van honden (maximum 10 fokdieren) en verhandelen van inheemse kleine zoogdieren (maximum 50). Naar aanleiding van de vele vragen hieromtrent wenst het gemeentebestuur te melden dat er streng toezicht zal worden uitgevoerd inzake milieuwetgeving, hinder naar de omgeving en dierenwelzijn," klinkt het.
 
Archief
 
Lees ook : Animals Express moet deuren sluiten

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?