Tijdelijk samenscholingsverbod in buurt van Dilbeeks Gemeenteplein

DILBEEK - Burgemeester Willy Segers heeft een tijdelijk samenscholingsverbod afgekondigd op donderdagavond in de buurt van het Gemeenteplein van Dilbeek. Deze maatregel komt bovenop enkele andere maatregelen die de twee cafés, waar vorige week een razzia gebeurde, kregen opgelegd.

Voor de maatregelen die zijn opgelegd, lees Constructieve meeting tussen cafébazen en Dilbeeks gemeentebestuur

Bijkomend is dus het afkondigen van een tijdelijk samenscholingsverbod.  In de politieverordening klinkt het als volgt. "Elk samenkomen in open lucht van meer dan 5 personen, dat aanleiding kan geven tot tumult en verstoring van de openbare orde is verboden op donderdagavonden vanaf donderdag 12 september 2013 tot en met donderdag 26 september 2013 van 21 uur tot 6u de volgende ochtend op het Gemeenteplein, in de Levoldlaan, Heetveldelaan, Sint-Alenalaan en Sint-Ambrosiuslaan en het gemeentepark gesitueerd tussen de Heetveldelaan, Kasteelstraat en Sint-Alenalan, waar een verzameling kan plaatshebben en waarbij vermoed kan worden dat de openbare orde zal verstoord worden. De niet naleving van deze verordening wordt bestraft met de administratieve sancties voorzien in het algemeen politiereglement."

Aanleiding tot het tijdelijke samenscholingsverbod zijn de razzia van vorige week donderdag en de voorafgaande problemen deze zomer zoals druggebruik, ongevallen, vandalenstreken en vechtpartijen De overlast blijkt voornamelijk afkomstig van personen die, na de boerenmarkt in Anderlecht, op donderdagavond vaak in beschonken toestand komen verder feesten op het Gemeenteplein in Dilbeek. Volgens de zaakvoerders van de horecazaken zijn veel van deze bezoekers op zoek naar vechtpartijen. Aangezien de boerenmarkt in Anderlecht de komende weken in de maand september blijft doorgaan op donderdagavond, is de kans groot dat de volgende donderdagavonden opnieuw een groot aantal personen zullen afzakken naar het Gemeenteplein en dat de gemoederen opnieuw verhit zullen raken, met nieuwe baldadigheden tot gevolg.

Archief

Lees ook : Constructieve meeting tussen cafébazen en Dilbeeks gemeentebestuur

Lees ook : Dilbeek legt cafés strikte maatregelen op na razzia

Lees ook : Amper Dilbekenaars aanwezig tijdens razzia in Dilbeekse cafés

Lees ook : Grote politierazzia in cafés aan Dilbeeks gemeentehuis (Video)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?