Grote politierazzia in cafés aan Dilbeeks gemeentehuis (Video)

DILBEEK - De lokale en federale politie hebben gisterenavond een grote razzia gehouden in drie cafés in het centrum van Dilbeek. Volgens burgemeester Willy Segers was de inval uitstekend voorbereid en werd het beoogde resultaat behaald.

Een vijftigtal medewerkers van de lokale- en federale politie en enkele andere diensten vielen gisterenavond laat drie cafés binnen recht tegenover het gemeentehuis van Dilbeek.De hele site werd hermetisch afgesloten met hekken waardoor de honderden aanwezigen niet weg konden glippen. Ook speurhonden werden ingeschakeld en zochten actief naar drugs. Iedereen werd grondig gecontroleerd.

Ook burgemeester Willy Segers (N-VA) kwam ter plaatse. "De actie was goed voorbereid en kwam er uiteraard niet zomaar", zegt hij. "Dergelijke inval komt er immers niet voor gewone overlastklachten. Er was aan de café's al een hele tijd veel meer aan de hand zoals vechtpartijen en andere criminele feiten. Afgelopen zomer escaleerden de feiten waardoor er wel moest ingegrepen worden."

Over het resultaat van de actie kan de burgemeester nog niet veel vertellen. "Ik kan wel meedelen dat we gevonden hebben waarvoor we kwamen en dat de actie haar doel dus zeker niet gemist heeft. Uiteraard zijn de problemen door deze inval niet opgelost. De resultaten zullen de komende dagen en weken onderzocht en besproken worden, er zal ook nog samengezeten worden met de cafébazen."

Wat Segers gisteren opviel is dat het merendeel van de cafégangers niet uit Dilbeek afkomstig is. "Tachtig, misschien wel negentig procent, van de aanwezigen was van buiten Dilbeek", zegt hij. "Onder hen mensen met onder andere een stadionverbod. Uiteraard mogen zij gaan en staan waar ze willen, maar als ze georganiseerd afzakken naar onze gemeente dan is het oppassen geblazen."

De burgemeester laat weten dat de resultaten van de actie binnenkort zullen vrijgegeven worden. Eerst moeten de verschillende diensten nog samenzitten.

Video : Heel wat aanwezigen scandeerden luidkeels richting politiediensten


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?