ZVK Amigo Toyota Schepdaal wint vlot van Verviers

SCHEPDAAL -  Verviers heeft afgelopen weekend zeker laten zien dat het niet misstaat in de hoogste afdeling van het topzaalvoetbal. Toch werd het uiteindelijk overklast door thuisploeg Amigo Schepdaal.

Al in de derde minuut opent Ahmed de score na een sublieme pass van Marcel 1-0. Iets later gaat Mous op wandel door de verdediging maar zijn geplaatst schot wordt gepareerd. In de 14' is er een mooie steekpas van Abdes naar broer Bilal, maar deze mist zijn schot compleet. In de 21' kan Mous een mooi opgezette aanval afronden met een punter in het dak van het doel 2-0. Verviers speelde goed mee langs Abgar Faysal en Nagui Younes en kreeg enkele doelrijpe kansen waarop Kenny zeer geconcentreerd alles uit zijn kooi moest ranselen. In de 22' minuut moest hij zich toch gewonnen geven. Een scrimmage voor doel wordt niet goed weggewerkt en Abgar legde simpel binnen 2-1. Amigo diende ogenblikkelijk van antwoord langs Joost die een perfecte pass afleverde naar Marcel 3-1. Op slag van rust gaf een ongeconcentreerde Marcel in de verdediging een slechte pass die wordt onderschept door Guenfoundi Rachid. Kenny kon enkel de bal uit het doel halen 3-2. Amigo ging toch wat ontgoocheld en ongerust de kleedkamers opzoeken.

In de tweede periode zagen de supporters een ander Amigo. De concentratie was terug en iedereen legde alles in de weegschaal om de bezoekers op de knieen te krijgen. En dat gebeurde ook. Marcel met een streep na actie van Bilal 4-2.

45' Een hardwerkende Bilal onderschept de bal en zet doelman Obur Mehmet op het verkeerde been 5-2.  51' Seppe rondt na een individuele actie van Ahmed mooi af 6-2.  54' Abdes op pass van Joost die twee man in de wind zet 7-2.  55' Mous die geen loon naar werken kreeg met een pegel op de paal. 59' Marcel die de kroon op een goede tweede helft zet met een stifter in het dak van het doel 8-2. Een verdiende overwinning, maar je kan de spektakelwaarde van de voorbije weken niet altijd evenaren.

Volgende wedstrijd kan Amigo zich bij winst ons in de kop van klassement nestelen. De club trekt wel naar Evere waar het gevreesde Picardie Brussel op hen wacht.

Samenstelling van Amigo : Sergeant Kenny, Aabbassi Mous (1), El Hafid Bilal (1) en Abdes (1), Mignolet Joost, El Hammouchi Ahmed (1) , Simon Marcel (3), Huysmans Seppe (1) / coach : Heremans Yves en Mastellari Giuseppe / kiné : Leunens Wim

Verslag: Jan Taelemans