ZVK Amigo Toyota Schepdaal op zucht van vijfde landstitel

SCHEPDAAL - ZVK Amigo Toyota Schepdaal kon gisteren de eerste finalewedstrijd van de Play-Off met 5-4 winnen van Koersel. Goudhaantje Diogo Guimaraes (foto) kroonde zicht met vijf doelpunten tot man van de match. Bij winst vrijdag verzekert Amigo zich van hun vijfde landstitel. Bij verlies is er maandag een derde confrontatie in Koersel.

De aftrap voor deze belangrijke wedstrijd werd gisterenavond gegeven door de burgemeester van Dilbeek Stefaan Platteau.

Ingezonden verslag :

Beide ploegen opteerden resoluut voor de aanval. In een gelijk opgaande wedstrijd met wisselende kansen kon Koersel op tegenaanval in de 9' de 0-1 aantekenen. Een schot dat naast ging gaan werd in doel gedevieerd door Dimitri. Amigo was niet aangeslagen maar nam de wedstrijd in handen. De goed geoliede ploeg van Giuseppe MASTELLARI, die zijn debuut als coach zeker niet mist, kon in de 17' verdient langszij komen via DIOGO. Rustscore 1-1. (8-5 in kansen).

Kon in de beginfase van de tweede periode Koersel nog gelijke tred houden toch was het gaandeweg Amigo dat de bovenhand nam en fysiek sterker leek. Met sprankelend voetbal werden de Limburgers opzij gezet. De ster van de avond, met vijf doelpunten was ontegensprekelijk ons goudhaantje DIOGO, de Pelé van Amigo. In het slottumult dat deze hoogstaande wedstrijd ontsierde kon Koersel nog twee keer scoren. Eindscore 5-4. (14-9 in kansen).

Een dik verdiende overwinning voor de thuisploeg. Niettegenstaande blijft regerend landskampioen Koersel de titelfavoriet bij uitstek.

Opstelling ZVK Amigo Toyota Schepdaal
Kenny SERGEANT – Aabbassi MOUS – Jonathan CHAULET – Henrique COX – Seppe HUYSMANS – Abdes en Bilal EL HAFID – Diogo GUIMARAES – Dimitri KEMPENAERS
Coach: Giuseppe MASTELLARI

Wedstrijdfasen in chronologische volgorde
05' Kenny stopt schot vanuit de tweede lijn
07' Mous gestopt door doelman
09' Dimitri devieert naast gaande bal in eigen doel 0-1
12' Schot Diogo, doelman redt met de knie
14' Bilal naar Mous die besluit op verdediger
17' Schot op muur, rebound op paal maar Diogo scoort toch de verdiende
gelijkmaker 1-1
20' Voorzet Bilal, Seppe komt nipt te laat om de bal binnen te schuiven
21' Afstandsschot Bilal op doelman
22' Kenny stopt afstandsschot
23' Bilal wordt zwaar aangepakt
24' Seppe naar Diogo, nipt naast
25' Abdes naar Mous, die open kans laat liggen
29' Koersel, Lucas besluit op de kruising

31' Bilal naar Jonathan die nipt wordt afgestopt
32' Afstandsschot Koersel over doel
33' Kenny bokst doelpoging van Lucas in hoekschop
34' Voorzet Bilal wordt nipt ontzet
35' Zijdelingse voorzet schot Bilal wordt ontzet
38' Vrijschop Mous op muur
39' Abdes mooi naar Diogo 2-1
40' Koersel voorlangs
41' Koersel voorlangs
44' Doelman stopt schot Diogo
45' Jonathan naar Diogo, doelman stopt
48' Mous past op Diogo 3-1
48' Jonathan buitenkant paal
50' Afstandsschot Diogo 4-1
51' Koersel speelt met vliegende doelman
54' Kenny stopt schot
54' Counter Dimi nipt naast
55' Dimi van op eigen helft nipt naast lege doel
57' Kenny redt met voet
58' Roberto 4-2
58' Diogo trapt 9 meter onhoudbaar binnen 5-2
60' Abdes wint tijd waardoor de wedstrijd ontaard in trek- en duwwerk. 1ste
Nationale onwaardig
60' Roberto maakt dankbaar gebruik van het concentratieverlies van Amigo en
scoort nog twee keer 5-3 en 5-4
60' Er wordt eindelijk afgefloten