ZVK Amigo Schepdaal nog geen landskampioen

SCHEPDAAL - ZVK Amigo Toyota Schepdaal verloor gisterenavond de terugwedstrijd in de finale van de Play-off tegen Relemo Koersel met 4-3. Omdat de Schepdaalnaren de heenwedstrijd wel konden winnen, moet maandag een derde en beslissende wedstrijd gespeeld worden in Koersel. De winnaar mag zich de beste ploeg van België noemen.

Ingezonden verslag :

RELEMO Koersel - ZVK Amigo Toyota Schepdaal 4-3 : Amigo genekt door scheidsrechter Rassart.

Amigo ging van in de beginfase door op het elan van afgelopen woensdag. Met sprankelend voetbal kwamen de Amigo boys al snel op voorsprong. Bilal 5' en 7' 0-2. Amper 1' later kreeg Kenny een afstandsschot niet onder controle 1-2. De wedstrijd ging nu gelijk op en kon alle kanten uit. Amigo kon enkele kansen niet verzilveren wat hun zuur zou opbreken. In de 18' trapte Luis Aranha op de paal maar kon de bal toch nog in doel verwerken 2-2. In deze zwakkere periode van Amigo kon Glauber Dos Santos de 3-2 aantekenen. (9-6 in kansen)

In de tweede periode opteerden de sterren van Koersel voor de counter. Het Topvoetbal en het hels tempo vanuit de eerste periode bleef achterwege. Op een tiental minuten van het einde vertikte scheidsrechter Rassart om een terechte penalty voor Amigo te fluiten. Daarentegen kreeg Koersel iets later wel een (terechte) strafschop toegewezen. Ook het molesteren van Diogo door Luis werd over het hoofd gezien. Net als enkele duidelijke zichtbare overtredingen die niet werden gefloten terwijl Koersel op 5 fouten stond. Maar daar konden de Limburgse spelers niets aan doen.(7-7 in kansen)

Op basis van het aantal kansen een verdiende overwinning op punten voor Koersel. Wat het ging geworden zijn mocht scheidsrechter Rassart consequent hebben gefloten is koffiedik kijken maar besliste wel het verdere verloop van de wedstrijd.

Opstelling ZVK Amigo Toyota Schepdaal

Kenny SERGEANT – Aabbassi MOUS – Jonathan CHAULET – Henrique COX – Seppe HUYSMANS – Abdes en Bilal EL HAFID (foto) – Diogo GUIMARAES – Dimitri KEMPENAERS
Coach: Giuseppe MASTELLARI

verslag: Ivo LEMAIRE

Wedstrijdfasen in chronologische volgorde

05' Diogo op paal
05' Abdes op doelman, rebound Bilal 0-1
06' Kenny stopt afstandsschot
07' Bilal maakt na mooie schijnbeweging 0-2
08' Bal ketst op vuist van Kenny in doel 1-2
11' Vrijschop na fout op Henrique. Diogo op doelman, rebound in muur.
17' Seppe op doelman
17' Counter Koersel, Kenny in hoekschop
18' Luis Aranha op paal, rebound 2-2
21' Kenny bokst afstandsschot in hoekschop
21' Glauber 3-2
23' één twee Abdes, Bilal. Abdes nipt naast
25' verre uitworp doelman, deviatie nipt naast doel Kenny
27' counter Koersel, redding Kenny. Hoekschop voorlangs
29' Abdes, doelman stopt

32' Kenny stopt afstandsschot
35' Diogo voorlangs, Bilal nipt te laat
43' Kenny stopt afstandsschot
45' Prachtige achterwaartse volley Glauber, Kenny pakt
46' balverlies, Kenny stopt counter
50' Abdes, Chaulet op doelman
50' Knal van Diogo, doelman stopt
51' vrijschop Diogo in muur
52' Diogo, Chaulet op doelman
53' Kenny stopt counter
57' vrijschop Lucas, redding Kenny met voet
58' Seppe voorlangs achter Bilal
58' penalty Koersel 4-2
59' 9m Diogo 4-3