Viering 50 jaar Sportraad en 40 jaar sporthal

In Ninove is 50 jaar Sportraad en 40 jaar sporthal gevierd.

De viering vond plaats in zaal Violon van café Roosevelt en werd op zijn eigenreide manier geopend door de Ninoofse belleman Hans Van Laethem. Hedwig Jacobs, finalist van ‘The Voice Senior’, zorgde voor de muzikale omlijsting.

Naast de toespraken van voorzitter Kris Engels, Schepen van Sport Marc Torrekens en burgemeester Tania De Jonge werden de volgende sporters, omwille van hun geleverde prestaties tijdens het voorbije sportseizoen, gehuldigd. Al deze kandidaten werden voorgedragen door atletiekclub VITA.

Mario Penne vocht twee jaar geleden nog voor z’n leven na het ontdekken van een hersengezwel en -abces. Dit hield hem echter niet tegen om het voorbije sportseizoen weer te schitteren in verschillende disciplines. In april werd hij Belgisch kampioen berglopen in Malmedy. Daarnaast behaalde hij een bronzen medaille op zowel het BK trail, het BK steeple als het BK verspringen. Hij mag zich daarnaast ook Provinciaal kampioen noemen in niet één maar vijf verschillende disciplines. Zowel bij de halve marathon, de 1500m indoor, de 1500 m outdoor, steeple én verspringen, kroonde hij zich tot winnaar.

De leden van atletiekclub Vita zijn alomtegenwoordig in de verschillende atletiekdisciplines, zo ook in het hordenlopen. Yves Herregodts startte het  seizoen met zilver op het Belgisch kampioenschap Indoor 60m horden en verbetering van het clubrecord. De hordenwedstrijden werden beter dankzij de specifieke trainingen van Ludwig Cardon. Verder 2 x brons op 100 m en 400 m horden op het BK outdoor, 2 x provinciaal kampioen op deze 2 afstanden en 2x zilver op het kampioenschap van Vlaanderen, 100 m en 100 m horden.

Ook Jori Stroobants is geen onbekende meer in de atletiekwereld. Hij werd Provinciaal kampioen op de 400m horden te Ertvelde in een tijd van 54’’45, wat een goede tijd was voor de opener van het seizoen. Van Peter Bliki ontvingen we volgend filmpje met de prestatie van Jori.

Van het hordenlopen gaan we naar een heel andere soort wedstrijden, namelijk canicross. Dit zijn loopwedstrijden waarbij baas en hond een team vormen en samen een parcours afleggen. Guy De Blander liep in het verleden enkel wedstrijden zonder hond maar dit jaar begon hij, samen met zijn dalmatiër, met canicross op recreatieve basis. Hij werd hierbij meteen kampioen in de categorie +50, zowel op de korte als lange afstand.

Ook de vrouwelijke leden vertegenwoordigen hun atletiekclub over gans België. Karen Annendijck werd in Buggenhout Provinciaal kampioen halve marathon, dit was voor haar een testwedstrijd als voorbereiding op de marathon te Eindhoven.

Ook de 11-jarige Esmee Magry deed mee aan wedstrijden in Gent, Deinze en Sint-Niklaas en zette daar enkele mooie prestaties neer. Ze behaalde in haar categorie de beste prestatie van België op de 60m indoor. Daarnaast behaalde ze ook een mooie derde plaats op het Provinciaal kampioenschap meerkamp en op het Provinciaal kampioenschap 60m horden. Alsof dat nog niet voldoende was, vestigde ze ook nog eens drie clubrecords bij het indoor verspringen, de 60m horden indoor en de 60m horden outdoor. Als je het ons vraagt, zullen we in de toekomst nog veel van Esmee horen.

De volgende sporter komt niet uit atletiekclub Vita maar er komt ook heel veel lopen aan bod in zijn discipline. We hebben het over Arne Cauchie, die  regelmatig deelneemt aan obstacle runs. Hij nam dit jaar onder meer deel aan de 24 uren Obstacle run van Ultimate Warrior. De deelnemers moesten tijdens deze 24 uren durende run 2 ronden van 28km afwerken binnen een bepaalde tijdslimiet, nadien moesten er zoveel mogelijk rondes van 7km afgelegd worden in de resterende tijd. Arne finishte hier na meer dan 400 loodzware hindernissen met 126km in de benen. Naast deze prachtprestatie behaalde hij ook nog een zilveren medaille tijdens de Ultra Viking Obstacle Run na meer dan 135 hindernissen onderweg.

Ze ontvingen een beker uit handen van de leden van het Dagelijks Bestuur van de sportraad en kregen de nodige felicitaties.