U17 Pepingen is nu ook provinciaal finalewinnaar Jeugdcup Nieuwsblad

PEPINGEN - Na de kampioenstitel in de provinciale reeks U17 is het de spelers van Maxime Pierquin gelukt om de provinciale finale van Jeugdcup Nieuwsblad in Zuil 1 (nationale en provinciale ploegen) te winnen.

Kampioen

Met één puntje verschil van Beersel-Drogenbos behaalde de jeugdploeg van FC Pepingen de titel in de provinciale reeks U17 VFC C . Het was hetzelfde Beersel-Drogenbos dat de duimen moest leggen in de halve finale van de Jeugdcup Nieuwsblad.

Winnaar provinciale finale

De finale van de Jeugdcup vond plaats op zaterdag 10 mei op de fraaie accommodatie van sporting Rotselaar. De tegenstander was RSC Anderlecht.

Anderlecht begon de wedstrijd met windvoordeel en na 3 minuten stond het al 0-1 in het voordeel van Anderlecht. De jongens van Pepingen herpakten zich snel en na 10 minuten kopte Alexander Hons een hoekschop in doel. Een paar minuten later stond Anderlecht weer op voorsprong. In de 22ste minuut kon Timon Goossens alleen op de keeper afgaan en scoren. De ruststand was 2-3 want Anderlecht scoorde in de 30ste minuut nog een doelpunt.

FC Pepingen kwam iets gretiger uit de kleedkamers en na 6 minuten spelen maakte Gilles Walravens gelijk. Een 5-tal minuten later scoorde Jenthe Van Den Bossche met het hoofd het winnende doelpunt. Anderlecht kon niet meer dreigen, integendeel het was FC Pepingen die nog een aantal mooie doelpogingen kreeg. Na het eindsignaal konden de spelers van FC Pepingen de beker in de lucht steken. De ontlading was groot want het was een spannende match met veel doelpunten en een verdiende winnaar!

Interprovinciale titel

Als winnaar van de finale Vlaams-Brabant strijdt FC Pepingen op zondag 17 mei om de interprovinciale titel op de terreinen van KSK St-Niklaas. Tegenstanders dan worden alle provinciale Jeugdcupwinnaars uit de provincies Limburg, West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Op maandag 25 mei worden de nationale finales betwist op het A-veld van de Freethiel in Waasland – Beveren.

De spelers zijn: Annendyck Ewoud, Carlier Carsten, Christiaens Jorn, Clauwaert Arno, Descamps Gilles, Declerck Lenn, Desmet Yentl, Goossens Timon, Goossens Daan, Hons Alexander, Kireccioglu George, Nerinckx Casper, Orazietti Lucas, Smet Arne, Tielemans Stan, Van Cutsem Kobe, Van Den Bossche Jenthe, Van Vaerenbergh Sam, Vanstalle Maarten en Walravens Gilles. Trainer is Pierquin Maxime en afgevaardigden: Goossens Wilfried en Van Cutsem Peter.