Rugby Club Pajot op gedeelde 2e plaats in eerste Regionale

LENNIK - Op 31 januari moesten de Pajotten de verplaatsing maken naar het Oost-Vlaamse Hamme. En dat ze daar wat van Rugby kennen, weten ze bij Pajot. Slechts 1 maal konden  ze winnen van Hamme, en dan nog op eigen veld.  Ze waren dus goed wakker bij Pajot want  die dag ging het gebeuren

Van in het begin van de wedstrijd ging het er hard aan toe.  De sterke scrum van Pajot zette de Oost-Vlamingen onder druk, maar dit resulteerde niet onmiddellijk in punten. Na 25 minuten slaagden de Pajotten toch in hun opzet en de eerste punten waren binnen. Een mooie try van Stefan Heremans, die bij de pinken was.  Hamme begon meer druk te zetten en de foutjes bij de bezoekers stapelden zich op, waardoor Hamme  kon profiteren door 2 penaltys om te zetten. Hierdoor bleef de puntenkloof klein en supporters genoten van een spannende wedstrijd.

13-15

In de tweede helft keurde de scheidsrechter alweer een try van Stefan Heremans af. Bjorn Verdoodt scoorde enkele minuten later dankzij een prachtige push-over try van de voorwaartsen. Hamme liet het hier niet bij en met hun ervaren driekwart spelers bleven ze gevaarlijk bij iedere aanval. De Pajotten hadden echter hun lesje geleerd in de heenwedstrijd, waar ze op de allerlaatste minuut nog een try tegen kregen en zo de wedstrijd verloren. De driekwarten van het Pajottenland moesten echt alles uit de kast halen om de 13 – 15 cijfers op het bord te houden!

Door dit mooie resultaat staat Pajot nu op een gedeelde 2e plaats in eerste regionale. Op zondag 14 februari spelen ze opnieuw thuis om 15 uur tegen Brigandze.