Matig Halle-Gooik wint op het veld van rode lantaarn Jette

FP Halle-Gooik trok naar rode lantaarn Jette dat de match van de laatste kans speelde. Met 51 op 51 in het achterhoofd begon FPHG matig aan de wedstrijd.

Grello scoorde op Penalty en Edu trapte met een beauty de 0-2 binnen. Toen stokte de machine en kregen we een zoutloze eerste helft met een 0-2 ruststand tot gevolg.

Na de rust was het Jette dat de forcing voerde. Ben Liou bracht het scorebord op 1-2. Edu en Keko zorgden al snel voor een nieuwe voorsprong maar Jette klampte opnieuw aan. Jette speelde voor wat het waard was en FPHG bleef ver onder zijn normale niveau. Diogo en Tomic konden de score nog opdrijven maar Beeckman zette de 4-6 op het bord. FPHG wint zo zonder bravure maar behoudt zijn ongeslagen status. Jette is met deze zege bijna zeker tot degradatie veroordeeld.

Voor FPHG speelden: Meyers, Bex, Dillien, Tomic, Jacobs, Salah, Jelovcic, Grello, Edu, Diogo & Keko

Doelpunten: 4’ Grello (0-1), 10’ Edu (0-2), 22’ Ben Liou (1-2), 23’ Edu (1-3), 24’ Keko (1-4), 24’ Ben Liou (2-4), 25’ Diogo (2-5), 26’ Ben Liou (3-5), 27’ Tomic (3-6), 29’ Beeckman (4-6).

Twee topaffiches in 3 dagen tijd

Het wordt opnieuw een drukke week voor Halle-Gooik. Woensdag volgt de terugwedstrijd in de halve finale van de beker van België. Vrijdag ontvangen ze in de bres My Cars Chatelet.

De wedstrijd FP Halle-Gooik – FT Antwerpen is door Halle Carnaval verplaatst naar 1 April.