Karatéclub Groot-Bijgaarden kaapt 5 medailles weg op Vlaamse Kampioenschappen (Verslag)

GROOT-BIJGAARDEN - Karateclub Groot-Bijgaarden kaapte op de Vlaamse Kampioenschappen in Schoten maar liefst vijf medailles mee naar huis. Een straffe prestatie, zeker als je weet dat er maar zes leden van de club aan de wedstrijden deelnamen.

In totaal behaalden de karateka's uit Groot-Bijgaarden drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille.

Coach Tom Pannecoucke zat op de eerste rij en maake volgend verslag.

Kata : stijloefening

Denim Brack : Die was het jaar al goed begonnen vorige week met een 2de plts op de Beker van Veerle. En die zette die prestatie vandaag gewoon verder zoals we dat al meer dan een jaar gewoon zijn. Als we met Denim ergens komen vallen we steeds in de prijzen.  Vandaag was hij gewoon superieur in zijn categorie, alle wedstrijden won hij zonder één tegenstem dus de finale werd met 5-0 gewonnen. Ongeloofelijk, dikke proficiat. 1ste Vlaams kampioen van de dag.

Donovan Heylens: Had vandaag de loting een beetje tegen en viel vrij snel uit tegen een sterke tegenstander waar hij nipt 2-1 van verloor. Zijn herkansing verloor hij onterecht met 2-1 daar de tegenstrever een flagrante fout maakte die later door de videobeelden werd bevestigd, maar de scheidsrechters hadden dit zogezegd niet gezien... Donovan voor mij had jij die 3de plaats verdient.

Rune Pauwels : Begon zeer sterk en won al zijn wedstrijden tot 1/4 finale waar hij terecht het onderspit moest delven. Maar liet de moed niet zakken en liep een perfecte herkansingparcours en behaalde zodoende een schitterende 3de plaats onze 2de medaille van de dag.

Luckas Dom : 1ste ronde verloren met 2-1. Volgens ons had dat omgekeerd moeten zijn. Want de tegenstrever was inderdaad niet van een hoog niveau en verloor zijn volgende wedstrijd waardoor het ook over en out was voor Luckas. Luckas hard blijven trainen en de kansen zullen in de toekomst wel keren.

Thomas De Troyer : Kwam in de 1ste ronde direct tegen de sterkste tegenstander uit en dit had hem zo op de zenuwen gewerkt dat hij een fout maakte. In de herkansingen nam hij dan risico door unsu te lopen, de moeilijkste kata  in onze stijl en daar kwam zijn sprong niet zo goed uit en moest hij dus uiteindelijk tevreden zijn met de 4de plaats. Thomas, Unsu was veel beter op training dan hier vandaag, dus je kan het maar moet nog vertrouwen winnen in deze kata.

Anthony Lerminau: Mister kumite deed vandaag nog eens mee in de kata kompetitie en haalde zowaar de finale. Maar daar was hij toch ook een maatje te klein voor 1ste tegenstander van Thomas en verloor, maar toch een mooie 2de plaats. (3de medaille).

Kata per ploeg -14j let Denim Brack, Donovan Heylens en Rune Pauwels: Onderleiding van Denim werkte onze ploeg ook een perfecte competitie af. Geen enkele tegenstem kregen ze en ook wonnen ze de finale met 5-0. Fantastisch, dit was de beste ploeg van de laatste jaren. Dikke proficiat ons 2de goud was binnen!!!

Kumite : gevecht

Denim Brack: Had vandaag al veel energie in het kata gedeelte gestoken en kwam wat frisheid tekort voor het kumite gedeelte. Afstand tot tegenstander zat niet goed vandaag en daardoor kwamen de puntjes heel moeilijk. Maar je kampte toch voor de 3de plaats maar verloor, toch een mooie 4de plaats. Maar je dag kon eigenlijk al niet meer stuk met 2 gouden bekers.

Luckas Dom : Begon de match onzeker en kwam al snel 6-0 achter maar hervond toen de drive en kwam nog terug tot 6-5 maar de remonte kwam telaat. Maar we zagen een goede kamp met de goede mentaliteit gevochten, prima zo. Luckas laat de moed niet zakken je zit nu een beetje in een dipje waar iedereen eens doormoet, waarschijnlijk te maken met je groeispurt en het feit dat je nieuwe lichaam nog niet volledig terug onder controle hebt. Maar hard blijven trainen en alles komt terug goed.

Anthony Lerminiau : Mister kumite, onze laatste kamper van de dag. Deed waarvoor hij gekomen was nml zijn wedstrijden domineren en een schitterend 1/2 finale waar hij met 9-5 wint. Prachtige mawachi geri's chudan en degai Gyaku tsuki's en dat op het juiste moment dat is perfect. En dan moest de finale nog komen die won hij met 4-0 !!!!. 3de Goud van de dag. Anthony volgens mij ben je vandaag weer dichter bij de Vlaamse Elite gekomen, de "proef-elite" kan je volgens mij één van de volgende maanden, jaren achter je laten om effectief deel uit te maken van de Elitegroep. Maar dat beslis ik niet over, dat zijn de nationale coaches.

Dus we gingen vandaag met 6 naar Schoten en schoten daar 5 maal in de roos... Whaaw dit was weer genieten voor de coach vandaag.

(Foto : Archiefbeeld)