Kampioenenviering

Vrijdag vierden ze in Beersel hun sportkampioenen en dat waren er weer heel wat. Alle kampioenen werden op het podium geroepen, eerst de individuele kampioenen en dan de kampioensploegen, 4 ploegen kregen ook nog een eervolle vermelding en Lynn De Greef werd uitgeroepen tot sporter van het jaar. Lynn werd Vlaams, Belgisch en Europees kampioen Ju-Jutsu Random Attacks en zorgde in CC de Meent ook voor een demonstratie.

Na het uitdelen van de T-shirts en de medailles werd iedereen uitgenodigd in de foyer van CC de Meent voor een drankje en een lekkere donut in het thema ‘sport’.

Elsie De Greef, schepen van Sport maakte van de gelegenheid dan ook graag gebruik om alle kampioenen hartelijk te bedanken voor hun sportieve inzet en te feliciteren met het resultaat! Elsie: “Ik ben echt wel fier op onze sportkampioenen, één voor één blinken ze uit in hun sport. Maar naast de kampioenen zelf, wil ik de sportclubs, de vele vrijwilligers, de familie, vrienden, de sportdienst en de sportraad bedanken en feliciteren met de sportieve prestaties die geleverd werden, want ook zij dragen bij tot het succes van onze kampioenen.”

Huldiging Sportkampioenen 2022-2023

Individuele Sportkampioenen

De kampioenen in de atletiek, deze kampioenen zijn lid van Olympic Essenbeek Halle.

Karsten Van Groenigen

• Werd Provinciaal kampioen op de 50m vrije slag, 200m schoolslag en Belgisch kampioen op de 100m schoolslag in een tijd die meteen ook goed is voor de 3de beste tijd ooit voor een 15 jarige
  • Behaalde zilver op het Vlaams kampioenschap 200m schoolslag en op het Belgisch kampioenschap 200m vrije slag
  • Interview: Voor een 15 jarige zijn dit schitterende prestaties; Vanaf wanneer train je al? Wat zijn je doelen? (inspelen op de antwoorden)

Manu Lescrauwaet

• Werd Provinciaal kampioen op de 50M vrije slag

Max Lescrauwaet

• Behaalde brons op het Belgisch kampioenschap 100M schoolslag

Dansen bij de Giants

Ella-Rose Onkelinx

Behaalde zowel solo als in duo en in verschillende dansstijlen zoals hiphop, jazz en ballet meerdere medailles in binnen en buitenland. Het zijn er ECHT wel veel, dat kan je zien op de volgende slide.

Camille Cornelis

Behaalde in de categorie hip hop in duo met Ella-Rose Onkelinx twee medailles op het Belgisch kampioenschap UDO (United Dance Organisation)

Febe Callebaut

Behaalde zowel solo als in duo en in verschillende dansstijlen zoals jazz en ballet maar liefst 7 medailles in binnen en buitenland.

Imani Day

Behaalde brons op het Belgisch kampioenschap Dance Stars

Lou Dehaen

Behaalde zowel solo als in duo op de internationale wedstrijden Arabesque, Young Dancers Competition en het Europees kampioenschap Dance Stars Kalkar meerdere medailles in jazz en ballet

Margo Van Camp

Behaalde in de categorie jazz in duo met Lou Dehaen twee medailles op het Europees kampioenschap Dance Stars in Kalkar en de Internationale wedstrijd Young Dancers Competition.

Bette-Marie De Jonghe

Behaalde twee bronzen medailles op het Europees kampioenschap Dance Stars Kalkar en de internationale wedstrijd Young Dancers Competition

Sarah Lubansu

Behaalde solo een gouden medaille op het Europees Kampioenschap Dance Stars Kalkar modern

Maya Ben Hamame

Behaalde in het jazz een gouden medaille op de internationale wedstrijd Young Dancers Competition en een bronzen medaille op het Europees kampioenschap Dance Stars Kalkar