JS Berrevoesj verovert zilveren medaille op BK judo

LIEDEKERKE - De 13-jarige Jonas Jacobs uit Liedekerke heeft zondag een prachtprestatie geleverd op de Belgische Kampioenschap te Brugge.

Afgelopen weekend werden in Brugge de Belgische (jeugd) kampioenschappen judo georganiseerd. 386 Judoka’s van over heel het land bekampten er elkaar in verschillende leeftijdscategorieën en gewichtsklassen.

Twee selecties

Voor JS Berrevoesj waren er twee judoka’s geselecteerd voor deelname in de categorie U15. Voor deelname aan dit BK moesten de judoka’s een podiumplaats behalen op het Brabants en het Vlaams Kampioenschap.

De 13-jarige Jonas Jacobs uit Liedekerke behaalde in Brugge een 2de plaats in de categorie U15 -60 kg. Na zijn gouden medaille op het Brabants kampioenschap en een bronzen op het Vlaams kampioenschap mocht hij nu met een zilveren medaille huiswaarts keren.

In dezelfde gewichtsklasse verloor clubgenoot Cedric Van Zeebroeck zijn eerste wedstrijd en ook in de eerste kamp van de herkansingen werd hij spijtig genoeg uitgeschakeld. Een sterke start van het seizoen voor deze twee judoka’s van JS Berrevoesj