Jeugdtalent van Judoclub Gooik behaalt bronzen medaille op BK

Ward Depelseneer heeft deze zondag op het Belgisch Kampioenschap judo in Herstal, een bronzen medaille in de wacht geslopen.

Het Belgisch Kampioenschap was deze zondag ‘the place to be’ voor de judoka’s. Voor de 17-jarige Galmaardenaar Ward Depelseneer was het een speciale dag. In de leeftijdscategorie U21 en gewichtsklasse tot 55kg heeft hij een bronzen medaille behaald. Ward won wel zijn eerste partij, maar in de halve finale sneuvelde hij tegen de Waal Arthur Hohvannisyan. Met een knappe prestatie tegen Arnaud Losfeld, veroverde hij in de finale voor herkansing, de derde plaats.

Ward Depelseneer is tijdens de voorbije kampioenschappen begeleid geweest door zijn trainer Luc Devillé. Eén week geleden werd hij nog Vlaams Kampioen in Tielt. Zijn nieuwe doelstelling is om ervaring op te doen in zijn nieuwe leeftijdscategorie U21. Vanaf 1 maart zal hij door de Nederlander Mark Van Ham worden getraind.

Door zijn goeie prestaties in de laatste tornooien en kampioenschappen komt Ward in aanmerking voor Europese toptornooien.