Jarne Vandersteen wint de internationale 3 Nations Cup MTB

Afgelopen zondag vond de finale-wedstrijd van de 3 Nations Cup plaats in Sittard (Nederland). Jarne Vandersteen (Scott - MTBcoach MTB Racing Team) uit Pepingen verdedigde er voor de laatste maal met verve zijn leiderspositie.

Terwijl de verkenning van het parcours op zaterdag nogal stroef liep (technisch probleem aan fiets die Jarne zelf oploste en zware benen), stond hij zondag met een goed gevoel aan de start. Weliswaar met een zware last op zijn schouder. Om de overwinning in deze cup te halen, moest hij zeker 2e eindigen. Het was dus kwestie van slim te rijden.

Na de startklim reeds Jarne als 1e het bos in, gevolgd door een 10-tal renners. Niemand dreef het tempo op, ook Jarne niet. Hij zorgde er alleen voor dat hij niet ingesloten werd. In de laatste ronde hadden Daan Depuydt, Jarne en Chris Van Dijck zich afgescheurd van de andere renners. Daan demarreerde en won zo de wedstrijd. Jarne kwam als 2e met een mooie voorsprong op Chris over de meet.

De eindzege in de 3 Nations Cup is voor Jarne. Een verdiende bekroning in deze cup: 5 overwinningen, 4 maal zilver en 1 keer door pech een 6e plaats. Hij is de beste mountainbiker in de categorie Nieuwelingen van de 160 renners uit Duitsland, Nederland en België.

In de Wallonia Cup werd gelijktijdig ook de finalewedstrijd gereden. Hier eindigt Jarne dit seizoen - ondanks de laatste rit niet mee te rijden - op de 3e plaats. Een seizoen om trots op te zijn.