Halse inspecteur pakt brons op EK-volleybal

Onze nationale politieploeg heeft het goed gedaan op het EK-volleybal voor politieteams. En dat succes hebben ze deels te danken aan Joost Borremans. De Hallenaar is inspecteur bij de politiezone Zennevallei en kapitein van de Belgische politieploeg.

Het EK startte op 25 mei in Bulgarije. Joost Borremans en zijn ploegmaten hadden zich voor dit tornooi geplaatst door op de kwalificatiemeeting in Namen te winnen tegen Finland en Nederland.

Het Europees Kampioenschap begon met een poulefase. Daarin won de Belgische politie tegen Griekenland en Frankrijk telkens met 3-1. Vervolgens werd ook Oostenrijk opzijgezet met 3-0. Spijtig genoeg konden de Belgen niet stunten tegen uittredend kampioen Bulgarije. Ze verloren die wedstrijd met 3-0.

Strijden voor brons

Gelukkig mocht de Belgische politieploeg als halvefinalist de kleine finale spelen tegen Frankrijk. De strijd om de derde plaats en natuurlijk ook het brons werd uiteindelijk gewonnen door België. Met een duidelijke 3-0-score was Frankrijk toch niet sterk genoeg voor het Belgische team.

Na het tornooi was het tijd voor de individuele prijzen. De beste speler van de vier teams die de halve finale bereikten werd beloond met een trofee. En die ging naar Hallenaar Joost Borremans. De inspecteur kreeg zijn prijs uit handen van de voorzitter van de Europese sportbond (USPE): hoofdcommissaris Luc Smeyers. Natuurlijk kreeg de hele Belgische ploeg een bronzen medaille.

Het is niet de eerste prijs voor Joost Borremans. Hij nam dit jaar ook deel aan het Belgisch kampioenschap in Wetteren. Hij sprong toen als Hallenaar in voor de ploeg van de politiezone Antwerpen en won met dit team de finale tegen de politiezone Brugge.