Halle-Gooik naar kwarfinale beker van België

HALLE / GOOIK - Halle-Gooik kreeg voor zijn derde wedstrijd in 5 dagen tijd Morlanwelz over de vloer. Ditmaal in het kader van de 8e finale van de beker van België.

Halle-Gooik moest het wel rooien zonder een aantal sterkhouders. Naast de geblesseerden Chaibai en Zouggaghi ontbrak ook doelman Mageren met een kleine spierscheur. De 17-jarige Vandenheede stond tussen de palen.

Halle-Gooik domineerde maar het was toch Morlanwelz dat op voorsprong kwam via Dendane. De thuisploeg bleef het tempo heel hoog leggen. Vandenheede lanceerde Leo die meesterlijk afwerkte. Manfroi met een sublieme opening op Rahou voor de 2-1. Manfroi zelf trapte een hoekschop tegen de touwen. Net voor rust scoorde ook Dujacquier (die 2 10-meters miste) de 4-1.

Na de rust kreeg de jonge garde van coach Vanderlei alle speelgelegenheid. Dos Santos liet mistasten bij Morlanwelz niet liggen, Rahou dribbelde zich voorbij iedereen naar de 6-1. Dekegel mocht de 10-meter omzetten nadat Baldan met rood van het veld gestuurd was door een fout op de doorgebroken Dos Santos. Morlanwelz milderde nog tot 7-2 maar opnieuw Dos Santos zorgde voor de 8-2 eindstand. Halle-Gooik gaat zo heel vlot naar de 4e finale van de beker van België waarin het Eisden Dorp ontmoet.

Voor Halle-Gooik speelden: Mageren, Vandenheede, Teixeira, Sababti, Manfroi, Rahou, Vandevelde, Dos Santos, Pereira, Dekegel, Leo & Rahou

Score

0-1 Dendane, 1-1 Leo, 2-1 Rahou, 3-1 Manfroi, 4-1 Dujacquier, 5-1 Dos Santos, 6-1 Rahou, 7-1 Dekegel, 7-2 x, 8-2 Dos Santos