Govok Cammaert Gooik gaat strijden op Vlaams niveau

GOOK - Volleybalclub Govok Cammaert Gooik speelde voorbije zondag in 4 van de 5 jeugdcategorieën in de Vlaams-Brabantse bekerfinales in Machelen. De kadetten gaan door naar de Vlaamse Vlaamse Jeugdeindrondes tegen de bekerwinnaars van de andere provincies.

De Gooikse kadetten begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd en een enthousiast Lizards-team zette Govok meteen onder druk. De Gooikse meiden kwamen in de tweede helft van de set in de wedstrijd en bij 18-18 hadden ze hun tegenstander te pakken. Via knap attractief aanvallend volleybal werd Lubbeek ter plaatse gelaten en won Gooik set 1 en ging op zijn elan door in de tweede set met meteen een 6-0 kloof. Een time-out van Lubbeek brak het ritme en de topaanvalster van de Lizards serveerde indrukwekkend naar een 9-13 voorsprong. Gooik vocht nog terug van 19-24 tot 23-24 maar moest de bordjes in evenwicht laten. In de derde set ging het gelijk op maar kon Gooik bij 12-10 toch de bovenhand nemen via een perfecte blok-verdediging. Gooik trok door en won set 3 afgetekend met 25-16, in de 4e set werd een luid aangemoedigd Lubbeek meteen op afstand gezet en kon het geen vuist meer maken tegen een sterk Govok-team dat zijn supporters in extase bracht! Knappe 3-1 winst en meteen een 1e beker naar Gooik. Het feit dat Lizards Lubbeek enkele uren later met quasi hetzelfde team in de Scholieren de beker pakte maakt de overwinning des te mooier.

De Gooikse miniemen speelden de absoluut spannendste partij van de meisjes-finales, Govok werd telkens op een achterstand geplaatst door Londerzeel maar kwam telkens terug in sets. Gooik overwon in de 4e set ook 2 matchballen maar kon in een bloedstollende tie-break het verschil niet meer maken wat resulteerde in 2-3 winst voor Londerzeel.

De Pre-miniemen speelden met een eerstejaarslichting tegen de oudere Leuvense meisjes. Maar de meisjes uit Gooik verrasten met 25-22 setwinst, maar kon echter het sterke volleybal niet vasthouden en Haasrode Leuven was vooral serverend bijzonder sterk! Haasrode Leuven won de bekerfinale na nog een spannende 4e set met 1-3.

De laatste wedstrijd van de dag werd gespeeld tussen onze Gooikse Juniores alweer tegenover Volley Haasrode Leuven, de Leuvenaars zijn met 2 ereklassers en een paar divisie-speelsters een bijzonder sterk geheel. De Gooikse meiden voerden het tactisch plan echter tot in de perfectie uit bij de start met een 18-10 voorsprong in de 1e set olv een scorende Vandermynsbrugge. Hoekspeelster De Brabandere werd vervangen en de Leuvense machine sloeg aan, via Ongena en Van Cauwelaert ( beiden eredivisiespeelsters) werd de kloof gedicht en kon Gooik geen vuist meer vormen 23-25. In de tweede en derde set kon Haasrode Leuven meteen in het begin van elke set de kloof maken waardoor Govok Gooik geen 2e beker kon meenemen naar het Pajottenland. Voor het Juniores-team zit het seizoen erop na dit 0-3 verlies tegen een beresterk Haasrode Leuven.

Volleybalclub Govok Cammaert Gooik kan tevreden terugblikken op deze bekerfinales en kwam ook naast het veld als één grote volleybalfamilie naar buiten. De speelsters werden gesteund door een 100-tal Gooikse supporters en maakten een geweldige cupsfeer.

De Kadetten-lichting won dus de beker na een 3-1 overwinning tegen Lizards Lubbeek Leuven en speelt hierdoor op zaterdag 12 mei de Vlaamse Jeugdeindrondes tegen de bekerwinnaars van de andere provincies!

Place to be is de gemeenteschool in Sint-Antonius Zoersel ( provincie Antwerpen).

De Miniemen verloren met 2-3 van Londerzeel maar mogen als verliezende finalist wel naar de Vlaamse eindronden. Zij blijven in de eigen brabantse provincie, meer bepaald in Tienen. Afspraak in sporthal Houtemveld in Tienen op zondag 13 mei !

De Pre-Miniemen van Gooik verloren met 1-3 van Haasrode Leuven, doch mogen ook als bekerfinalist naar de Vlaamse Jeugdeindrondes.  Zij hebben hun wedstrijden op zaterdag 12 mei in het Limburgse Riemst.

“Komend weekend even geen volleybal voor de Gooikse ploegen, gewoon een weekendje uitblazen om nogmaals vernietigend te kunnen uithalen in het weekend van 12 en 13 mei. De Belgische finales in het weekend nadien zijn de target, maar dat zal niet makkelijk worden”, zegt clubsecretaris Guy Juwet.

“Stap-voor-stap, we zien wel. We rekenen op onze supportersschare om de Machelse hekseketel nogmaals te mogen herbeleven”, zegt Guy Juwet.

“Via deze weg willen we ook de Gooikse Kris Vansnick, onze immer-enthousiaste jeugdcoordinator, feliciteren met de landstitel van Asterix Kieldrecht bij de eredivisie dames. Het werd een play-offfinale in drie bedrijven, maar in de laatste wedstrijd was Asterix Kieldrecht duidelijk heer en meester op het veld . Schitterend, bravo Kris”, besluit Guy Juwet.