Geslaagd Wereldkampioenschap 3wielrennen 'tijdrijden' in Asse

ASSE - Onder een loden zon werd afgelopen zondag in Asse-Mollem de achtste editie van 3wielwedstrijd 'de 7 van Kettelo' gereden. Niet zomaar een wedstrijd, want de winnaar mocht zich ook Wereldkampioen tijdrijden noemen.

Er was een groot deelnemersveld driewielers van 31 sportievelingen waarvan 19 de Noordzee overstaken vanuit Groot-Brittanië en 12 uit eigen land.

Bij de heren verlengde regerend wereldkampioen Carl Saint uit Engeland (foto boven) met een recordtijd zijn titel (39,7 km/uur). Het zilver was voor zijn landgenoot Dom Cunningham en Belgisch kampioen Joeri Meyen (Tielt) (foto onder) pakte het brons. Bij de dames werd Hilde Verbeken (Aalst) voor de zesde keer wereldkampioene, een absoluut record. Paralympisch kampioen David Stone uit Engeland werd winnaar in zijn categorie (T2) en ook Belgische kampioen T1 Rob Nicasi (Geel) belandde op het podium.

Bij de tweewielers won Tom Vandenbussche uit Assebroek met een nieuwe recordtijd van 46,67 km/uur. Veerle De Buel haalde het bij de dames met een gemiddelde van 33,73 km/uur.

Ook voor de toeschouwers was het een heel gezellig gebeuren in ware Assese traditie met vrijwillige medewerking van velen. Het parcours werd veilig gehouden door de Snassers uit Krokegem als seingevers van dienst. Daarbij kregen de renners begeleiding van de motorvrienden van Affligem. De kelen werden geblust door Wielerclub Toeristenvrienden Bollebeek. De Vereniging van 3wielfietsers 3wielweb en het Gemeentelijk Wielersportcomité van Asse leidde de organisatie in samenwerking met de gemeente Asse en de politie AMOW. Dj’s Dave en Franky waren de omroepers en ambiancemakers vanop hun podium. De BBQ in de schaduwrijke tent was overheerlijk. Het Rode Kruis stond paraat en is gelukkig heel de dag niet moeten tussenkomen.