Futsal Halle-Gooik aan de leiding na overwinning tegen Antwerpen (video) UPDATE

HALLE – GOOIK – Met een 4-3- overwinning op rivaal Antwerpen neemt Futsal Halle-Gooik nu de leiding in de zaalvoetbalcompetitie. De match verliep sportief en gevreesde problemen met bezoekende supporters bleven uit.

De aftrap werd gegeven door de burgemeesters van Halle en Gooik. We kunnen spreken van een evenwichtige wedstrijd waar bij Halle-Gooik toch wat meer domineerde. Dat resulteerde in de eerste helft in twee doelpunten voor de thuisploeg. Voor de rust scoorde Antwerpen een doelpunt tegen.

Vijf minuten na de rust kwam Antwerpen zelfs langszij tot een 2-2-stand. Maar een minuut later zetten Halle-Gooik orde op zaken met een nieuw doelpunt. In de twaalfde minuut werd het zelfs 4-2 voor de thuisploeg. In de laatste 5 minuten zette Antwerpen de keeper in en dat leverde uiteindelijk nog een goal op. Maar de overwinning ging verdiend naar de thuisploeg.

Goals van Halle-Gooik: Sababti (2), Zouggaghi en Rahou

Vlot verlopen

Om problemen te voorkomen werd het aantal zitplaatsen voor supporters beperkt tot een 500. Er waren slechts een 50 plaatsen voor Antwerpensupporters. Via Facebook werd er opgeroepen om massaal naar Halle af te zakken maar slechts een veertigtal Antwerpenaren boden zich uiteindelijk aan. Maar omdat ze geen ticket bij hadden moesten ze weer naar huis.

De politie zette 14 manschappen en twee politiehonden in. De ploeg liet ook toezicht houden door vier bewakingsagenten. De inzet van het veiligheidsdispositief zorgde er mee voor dat alles vlot verliep.

Uitgebreider verslag

"FP Halle-Gooik kreeg het bezoek van FT Antwerpen, ongeslagen in de competitie en voor de wedstrijd de leider. De wedstrijd startte evenwichtig, Mageren neutraliseerde de eerste kans van Antwerpen en Rahou trof de paal aan de overkant. Manfroi speelt dan schitterend Sababti vrij die de Bres een eerste keer doet ontploffen! Halle-Gooik wil die voorsprong ook uitbreiden en blijft op zoek gaan naar de 2-0, Antwerpen loert op de snelle tegenaanval. Topschutter Zouggaghi vindt de opening en speelt magistraal Sababti aan die de 2-0 tegen de netten trapt. We lijken naar de rust te gaan met een gelijkspel tot Mageren zich moet gewonnen geven wanneer een voorzet afwijkt en tegen de netten gaat. Na de rust is Halle-Gooik baas maar vergeet het kans na kans af te maken. Een eeuwenoud spreekwoord krijgt dan zijn gelijk en Hitou maakt er op een snelle tegenaanval 2-2 van. Even werd er getwijfeld in de Bres maar het waren de ex-Antwerpenaren die de zaak snel weer recht trokken. Sababti met de steal en het hakje van Zouggaghi voor de 3-2. Rahou zette goed druk, ontfutselde de bal en trapte de 4-2 tegen de netten. Antwerpen ging nu vliegende doelman spelen maar creëerde daarbij weinig tot geen kansen. Die kans kwam er dan toch 1 minuut voor tijd toen Mageren volgens de scheidsrechter iets te lang aarzelde om de bal te lanceren. Antwerpen nam het cadeau aan zorgde voor de 4-3. Halle-Gooik speelt de wedstrijd volwassen uit en is zo de nieuwe leider na een wedstrijd waarin het zichzelf veel te moeilijk maakte door de kansen niet af te werken."

Volgende week is er alweer een topaffiche, dan trekt Halle-Gooik naar die andere titelkandidaat Gelko Hasselt.

Voor Halle-Gooik speelden: Mageren, Vandenheede, Teixeira, Sababti, Manfroi, Trussart, Zouggaghi, Dujacquier, Dos Santos, Leo & Rahou.

1-0 Sababti, 2-0 Sababti, 2-1 Hitou, 2-2 Hitou, 3-2 Zouggaghi, 4-2 Rahou, 4-3 Hitou