FP Halle-Gooik zet scheve situatie recht en plaatst zich voor finale van Benecup

HALLE - FP Halle-Gooik stond voor de zware taak de 7-4 nederlaag uit de heenwedstrijd tegen Knooppunt Amsterdam goed te maken. Voor eigen publiek leverde het een prima prestatie af. Het was dag en nacht verschil met een week geleden. Halle-Gooik speelde een zinderende eerste helft met goed futsal.

FP Halle-Gooik kwam snel 1-0 voor na een prachtige actie en doelpunt van nieuwkomer Grello. De twee nul kwam er na een 10 meter van Valentin Dujacquier. FPHG ging even te fel op zoek naar het derde doelpunt en Amsterdam profiteerde op de counter voor de 2-1.

Amsterdam kreeg dan een 10-meter, magistraal gepareerd door Xuxa waarop onmiddellijk de 6e fout gemaakt werd door Amsterdam en Dujacquier de bal recht in de kruising trapte. Opnieuw kwam Amsterdam terug na een mooie actie van Aziz Hitou.

Na de rust beginnen we met hetzelfde spelbeeld. Rahou dolt met de tegenstander en trapt dan hoog in het dak van het doel. Knooppunt neemt dat risico door ondanks dat doelpuntje voor toch met vliegende doelman te gaan spelen en Leo straft dit meteen af, 5-2 en Halle-Gooik voor het eerst door naar de finale. Het werd ook 6-2 toen Omar Rahou alleen op de doelman af kon en heerlijk afwerkte.

Toen Rahou alleen op doel mocht gooide Amsterdamspeler Zouggaghi een drinkbus vanop de bank. De scheidsrechters wisten niet wat beslissen en lieten begaan. 1 minuut later was het alweer raak, een drinkbus richting de bank van Halle-Gooik en nu werd de wedstrijd wel stilgelegd. Na het stilleggen kreeg Amsterdam nog 3 10-meters maar een ijzersterke Xuxa liet er maar eentje meer passeren. Zo wint Halle-Gooik verdiend en plaatst het zich voor de finale van de Benecup. Daarin ontmoet het op 23 December Antwerpen.

Voor FP Halle-Gooik speelden: Xuxa, Seghers, Dujacquier, Rahou, Leo, Leitao, Grello, Zerouali, Teixeira, Dubois, Cirlincione & Sababti.

De doelpunten: 1-0 Grello, 2-0 Dujacquier, 2-1 El Ghannouti, 3-1 Dujacquier, 3-2 Hitou, 4-2 Rahou, 5-2 Leo, 6-2 Rahou & 6-3 Hitou.

Volgende week trekt FP Halle-Gooik naar 3e klasser Tongeren in de 1e ronde van de beker van België.