FP Halle-Gooik wint op het veld van FT Charleroi met 2-4

FP Halle-Gooik mocht na 5 weken eindelijk terug aan de bak en meteen voor een topwedstrijd. Het trok naar het versterkte FT Charleroi. De vier EK-gangers waren net op tijd terug. Keko was nog niet speelgerechtigd.

Charleroi begon snel en vinnig en probeerde FPHG onder druk te zetten. Doelman Idrissi nan  daarbij de nodige risico’s en die werden afgestraft. Doelman Meyers stopte het schot van Idrissi en trapte meteen over alles en iedereen de 0-1 binnen. Idrissi bleek nog niet geleerd want 3 minuten later verdubbelde Jelovcic de score met een nieuwe lob vanop eigen helft.

Charleroi had het moeilijk om Meyers te bedreigen en als dat dan toch gebeurde stond de doelman paraat. In de 9e minuut moest hij zich wel gewonnen geven als een schot van El Fakiri afweek.

Na de rust kregen we eenzelfde spelbeeld. Roninho verspeelde de bal net voor doel en Atssouli aarzelt niet en scoorde de gelijkmaker. FPHG moest terug aan de bak en kwam snel terug op voorsprong via Diogo. Wanneer Edu een rode kaart kreeg voor een schermutseling werd het 2 minuten 5 tegen 4. Meyers gaf geen krimp en hield elke bal uit doel. Charleroi probeerde nog met vliegende doelman maar Tomic nam alle hoop weg van de Carolos met de 2-4 net voor tijd. FPHG haalt zo 36 op 36 en blijft ongeslagen.

Komende week volgt een drukke week met op vrijdag de thuismatch tegen Malle-Beerse en op zondag de verplaatsing naar Herentals.

Voor FPHG speelden: Meyers, Cristiano, Bex, Jacobs , Dillien, Tomic, Roninho, Jelovcic, Grello, De Kerf, De Bail, Edu, Diogo & Sanchez

Doelpunten: 5’ Meyers (0-1), 8’ Jelovcic (0-2), 9’ El Fakiri (1-2), 22’ Atssouli (2-2), 25’ Diogo (2-3), 39’ Tomic (2-4).