FP Halle-Gooik wint moeilijke partij in Malle-Beerse met 2-5

FP Halle-Gooik trok naar Malle voor wat steeds een moeilijke uitwedstrijd is. Halle-Gooik begon goed maar het was Malle dat bij de eerste counter de 1-0 scoort via Didi.

Lang mochten de westmallenaars niet feesten want 30 seconden later trapte Rahou de 1-1 tegen de touwen. Diezelfde Rahou rondde  een heerlijke dribbel van Grello af voor de 1-2 en Teixeira speelde simpel Carsi vrij bij 1-3. De wedstrijd leek dan gespeeld maar een zeldzaam foutje van Xuxa bracht Malle terug tot een 2-3 ruststand.

Na de rust kregen we een heel tactische wedstrijd. Malle-Beerse vreesde en grotere nederlaag en Halle-Gooik was tevreden met de voorsprong. Minutenlang speelden de bezoekers de bal rond zonder dat Malle aanstalten maakte deze te recuperen. Toen ze dat toch deden zorgde Xuxa met een lange bal naar Rahou, die zich meesterlijk vrijspeelde, en de 2-4 tegen de netten schoof. Malle-Beerse nam nu risico en dat werd meteen afgestraft door Bissoni.

Halle-Gooik blijft zo stevig aan kop van het klassement en zet de andere topclubs onder druk om hen bij te benen.

Deze week wacht FP Halle-Gooik een drukke week. Woensdag is er de 1/8e finale van de Beker van België in Jette, vrijdag de thuismatch tegen Roselies.

Voor FP Halle-Gooik speelden: Xuxa, Vandenheede, De Bail, Bissoni, Gonzalo, Teixeira, Nerinckx, Leo, Fernandao, Malengreaux & Grello

Doelpunten: 1-0 Didi, 1-1 Rahou, 1-2 Rahou, 1-3 Galan Carsi, 2-3 Lanziotti, 2-4 Rahou & 2-5 Bissoni