FP Halle-Gooik wint de eerste manche van de halve finale met 2-3

Halle-Gooik trok naar Charleroi voor de eerste wedstrijd van de halve finale in het Futsal. Halle-Gooik speelde zeker niet zijn beste wedstrijd en het bleef gelijk opgaand.

Halverwege de eerste helft kwam Halle-Gooik op voorspring toen Chaibai een voorzet van Dujacquier in doel devieerde. Een minuut later stonden de bordjes terug op gelijke hoogte nadat Rahou wegdraaide van Dahbi en zorgde voor de 1-1. Dahbi en Adnane speelden een corner snel uit en de 1-2 stond op het bord. Halle-Gooik grossierde van dan af in slechte passes en weinig inventiviteit.

De wedstrijd kabbelde naar de laatste minuten. Grello liep iedereen voorbij maar trapte op de paal. Net als Diogo die een vrije trap hard op de paal schopte. Toen Arslan de doorgebroken Leitao terug trok moest Charleroi met een man minder verder. Claus redde eerst nog de inzet van Patias maar een minuut later trapte de topschutter de bal toch binnen. Met 30 seconden op de teller scoorde Chaibai nog de 2-3. Charleroi kwam niet meer verder dan dat en zo haalde Halle-Gooik de zo belangrijke uitzege binnen.

Een zege volgende vrijdag in de bres volstaat voor een vijfde opeenvolgende playoff-finale.

Voor FP Halle-Gooik speelden: Xuxa, Vandenheede, Dujacquier, Gonzalo, Patias, Leitao, Adnane, Teixeira, Nerinckx, Grello, Diogo, De Bail, Leo & Dahbi

Doelpunten: 0-1 own Chaibai, 1-1 Rahou, 1-2 Adnane, 1-3 Patias, 2-3 Chaibai

Rood: Arslan