FP Halle-Gooik staat op 1 zege van de titel na thuiswinst van Antwerpen

HALLE - FP Halle-Gooik ontving Antwerpen voor een zesde onderling duel. Drie keer won Halle-Gooik, twee keer Antwerpen. Halle-Gooik begon heel onrustig en moest even naar standvastigheid zoeken. Toen die er was kwamen ook de kansen, Manfroi op de paal, Antwerpdoelman Zemmouri die de meubelen redt op een kansen van Leo, opnieuw de paal voor Zouggaghi & Rahou keihard op de kruising. Antwerpen countert maar Mageren blijft paraat staan.

Toen iedereen zich bij een 0-0 ruststand had neergelegd zorgde Sababti met een heerlijke knal voor de 1-0. Antwerpen was nog niet bekomen of 20 seconden later staat de 2-0 al op het bord via Leo. Net na rust verliest Halle-Gooik compleet de concentratie, El Farousi scoort snel de 2-1 en als Rahou zich verslikt staat de 2-2 op het bord. Even sluipt de twijfel in de Halse rangen, maar opnieuw Sababti brengt rust en een nieuwe voorsprong.

Antwerpen speelt nu alles op alles en Zemmouri trapt hard op de kruising. Leo vindt het dan welletjes, dribbelt heel de antwerpverdediging op een hoopje en laat Rahou de gemakkelijkste uit zijn carrière maken.

FP Halle-Gooik haalt zo 10 op 12 en komt door het verrassende puntenverlies plots in een wel heel interessante situatie terecht. Het heeft aan een overwinning in Charleroi (of een nederlaag van Hasselt thuis tegen Antwerpen) genoeg om de titel te pakken. Het kan dus toch een weekje vroeger dan verwacht. Een weekje focus en werken naar volgende week.

Voor Halle-Gooik: Mageren, Vandenheede, Zouggaghi, Sababti, Manfroi, Teixeira, Dos Santos, Vermeir, Leo, Rahou, Chaibai & Trussart

Doelpunten: 1-0 Sababti, 2-0 Leo, 2-1 El Farousi, 2-2 El Farousi, 3-2 Sababti & 4-2 Rahou