FP Halle-Gooik naar 8e finale Beker van België na 4-9 winst op Maasmechelen

FP Halle-Gooik trok naar het verre Maasmechelen om er Bozzjeng Maasmechelen, fiere leider in 3e nationale te ontmoeten in de 16e finale van de beker van België. Het werd voor Halle-Gooik een wedstrijd met de handrem op waarbij er met de topper van vrijdag in het achterhoofd zo weinig mogelijk energie werd verspild.

Halle-Gooik domineerde maar Maasmechelen kwam op de counter op 1-0. Lang bleef die stand niet op het bord staan want Sababti bracht met 3 doelpunten in 1 minuut de Pajotten op een ruime voorsprong.

Maasmechelen scoorde nogmaals tegen maar toen diepten Bissoni & Grello de score uit. Wanneer Xuxa mee oprukte resulteerde  dit in een doelpunt van Rahou. Grello scoort op de buzzer de 2-7 ruststand.

Na de rust verwaterde de wedstrijd nog meer. Maasmechelen scoorde nog 2x en dat deed ook Halle-Gooik. Dujacquier deed dat op penalty, Grello toen hij heel de verdediging oprolde en magistraal scoorde.

Zo plaatste Halle-Gooik zich voor de 8e finale van de beker van België. Daarin ontmoet het op 16 december de winnaar van de wedstrijd tussen Celtic Houthalen & de satellietploeg van ZVK Meeuwen.

Voor FP Halle-Gooik speelden: Xuxa, Vandenheede, Dujacquier, Rahou, Leo, Leitao, Grello, Zerouali, Vermeir, Bissoni, Teixeira & Sababti.

De doelpunten: 1-0 x, 1-1 Sababti, 1-2 Sababti, 1-3 Sababti, 2-3 x, 2-4 Bissoni, 2-5 Grello, 2-6 Rahou, 2-7 Grello, 3-7 x, 3-8 Dujacquier, 3-9 Grello & 4-9 x