FP Halle-Gooik naar 2e opeenvolgende finale van de beker van België

HALLE / GOOIK - De halve finale van Beker van België op de vooravond van Karnaval Halle, dat moest een feestje worden en dat werd het ook.

FP Halle-Gooik plaatste zich voor de finale van de beker van België na 12-4 winst in de halve finale tegen Celtic Houthalen. Uitblinker was Ahmed Sababti met 4 goals en een sterke match! In de eerste helft lag het tempo veel te laag. Rahou zorgde wel voor de 1-0, maar Houthalen kon tegenscoren langs een beauty van Sven Sleypen. Bij de rust stond het verrassend 1-1.

Na de rust kwam Halle-Gooik met een winnaarsmentaliteit uit de kleedkamer, de ploeg ging enkele versnellingen hoger spelen en dat resulteerde dadelijk. In de eerste drie minuten van de tweede helft was er de Sababti-show! Hij scoorde drie goals. Hij scoorde de 2-1, 3-1 en 5-1, tussendoor maakte Manfroi nog de 4-1. Daarna dikten Trussart, Dujacquier, Teixeira en Manfroi de score aan tot 9-1. Houthalen bleef vrolijk meespelen en pikte ook verdiend zijn goaltje mee. Nadien was het tijd voor de vierde goal van de avond van Sababti. Celtic Houthalen wist daarop nog tweemaal te scoren (10-4). Dujacquier legde met zijn tweede en derde goal de 12-4 eindstand vast. Na de wedstrijd werd er verbroederd tussen beide clubs en gingen ze samen de karnavalsnacht in!

FP Halle-Gooik plaatst zich zo voor de tweede opeenvolgende finale van de beker van België. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het mooie Maasmechelen op 16 April om 19h. De club start de komende week de ticketverkoop op voor deze finale.

Voor FP Halle-Gooik speelden: Vandenheede, Mageren, Dujacquier, Rahou, Chaibai, Sababti, Teixeira, Manfroi & Dos Santos

Doelpunten: 1-0 Rahou, 1-1 Sleypen, 2-1 Sababti, 3-1 Sababti, 4-1 Manfroi, 5-1 Sababti, 6-1 Trussart, 7-1 Dujacquier, 8-1 Teixeira, 9-1 Manfroi, 9-2 Ait Salah, 10-2 Sababti, 10-3 Da, 10-4 Dari, 11-4 Dujacquier, 12-4 Dujacquier