FP Halle-Gooik met demonstratie naar finale van playoffs

Halle-Gooik had nood aan een overwinning tegen Charleroi om zich te plaatsen voor de vijfde opeenvolgende finale van de playoffs. De eerste minuten van de wedstrijden bleven zeer gelijkoplopend. Chaibai strafte een mistasten van Dahbi af en bracht Charleroi op voorsprong.

Halle-Gooik verhoogde nu minuut per minuut de druk op het doel van Charleroi maar doelman Claus gaf vooralsnog geen krimp. Charleroi had veel fouten nodig en op 2 minuten van de rust was de 10 meter een feit. Patias klaarde de klus heerlijk in de kruising. Charleroi was nog niet bekomen of de voorsprong stond op het bord. Diogo met de kurkdroge schuiver voor 2-1. Nog voor rust werd het 3-1 toen Gonzalo Claus verraste. Na de rust kwam de stoomtrein van Halle-Gooik helemaal op gang. Charleroi liep achter de feiten aan en had nu alle moeite om de score te beperken. Gonzalo trapte zijn 2de in de winkelhaak, Leitao bezig aan een goede wedstrijd scoorde de mooiste van de avond na een ingestudeerde corner met De Bail. Dirigent Grello krulde heerlijk de 6-1 tegen de touwen en gaf Adnane de 7-1 op een schoteltje. Charleroi probeerde met vliegende doelman de bakens te verzetten maar Leitao strafte dat meteen af. Canaris kon nog tegen scoren maar nadien ging het eenrichtingsvoetbal duchtig verder. Patias met twee mensen op het lijf bleef koel en zorgde voor de 9-2, Gonzalo voor de 10-2 en Grello opnieuw voor de 12-2. Ook nu kwam Charleroi in foutenlast, Nerinckx mocht de 10 meter trappen en deed dat op een heerlijke manier, 12-2 gevolgd door een nieuwe 10 meter van man van de match Patias.

Halle-Gooik toont zo terug zijn ware gelaat en wint 13-2 van FT Charleroi en plaatst zich zo voor de finale van de playoffs.

De heenwedstrijd wordt vrijdag gespeeld in Malle, de terugmatch op 31/5 in Halle.

Voor FP Halle-Gooik: Xuxa, Vandenheede, Dujacquier, Gonzalo, Patias, Leitao, Adnane, Teixeira, Nerinckx, Grello, Diogo, De Bail, Leo & Dahbi

Doelpunten: 0-1 Chaibai, 1-1 Patias, 2-1 Diogo, 3-1 Gonzalo , 4-1 Gonzalo , 5-1 Leitao, 6-1 Grello, 7-1 Adnane, 8-1 Leitao, 8-2 Canaris, 9-2 Patias, 10-2 Gonzalo, 11-2 Grello, 12-2 Nerinckx & 13-2 Patias.