FP Halle-Gooik houdt de punten thuis tegen Real Noorderwijk

FP Halle-Gooik kreeg met Real Noorderwijk één van de betere ploegen van de reeks op bezoek. Patias kwam terug in de kern, voor Diogo, Grello, Venancio & Xuxa kwam de wedstrijd (veel) te vroeg. Het werd een open wedstrijd met vele kansen.

Noorderwijk kreeg de eerste maar toen nam Halle-Gooik het commando over. Bezoekende doelman Talhaoui bleef pal staan. Leo, Crema als Patias kregen de bal niet voorbij hem.

Na de rust weer hetzelfde spelbeeld, Halle-Gooik zoekt de opening en Noorderwijk loert op de counter. Dujacquier werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, nam de strafschop ook zelf en zette Halle-Gooik op voorsprong.

Noorderwijk ging dan op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hulp van de thuisploeg, de 5e fout op een cruciale plaats werd een weggever. De vrije trap ging door de muur binnen en alles was te herbeginnen. El Ghadaoui flirtte al sinds de eerste minuten met de rode kaart en kreeg ze ook halverwege de tweede helft.

Halle-Gooik profiteerde onmiddellijk van het numerieke overwicht en kwam via Leo op voorsprong. Noorderwijk nam risico’s maar die werden meteen afgestraft. De Bail zorgde na de 3-1 ook voor de 4-1. Zo wint Halle-Gooik van Noorderwijk en haalt het 7 op 9 in de nationale competitie.

Voor FP Halle-Gooik speelden: Van Beeck, Redivo, Dujacquier, Tomic, Crema, Teixeira, Nerinckx, Patias, De Bail, Leo, Van den Berghe, Redivo, Malengreaux & Cordier

Doelpunten: 1-0 Dujacquier, 1-1 El Fahsi, 2-1 Leo, 3-1 De Bail & 4-1 De Bail

Rood: El Ghadaoui

Volgende vrijdag trekt FP Halle-Gooik naar Proost Lierse als laatste wedstrijd voor de champions League. Toevallig leed Halle-Gooik daar zijn enige nederlaag van vorig seizoen.