FP Halle-Gooik gemakkelijk voorbij Tongeren in 1e ronde Beker

TONGEREN - FP Halle-Gooik trok naar het verre Tongeren om er in de 1e ronde van de beker van België 3e nationaler KM Tongeren partij te geven. Het werd een leuke wedstrijd voor beide ploegen waarbij het niveauverschil al van minuut 1 duidelijk was. Halle-Gooik morste in de beginfase met de kansen en toen een corner afweek kon Tongeren de score openen.

Lang duurde de voorsprong niet, Zerouali flitst voorbij zijn tegenstander en trapt in de korte hoek binnen. Nieuwkomer Bissoni was zeer aanwezig, speelde in op Leitao en kreeg de bal terug voor de 1-3. Rahou scoorde dan op aan geven van Bissoni de 1-3 en op aangeven van Grello de 1-4. De mooiste van de avond was voor Leitao, Bissoni speelde hem aan dwars door het hart van de defensie en hij stifte de bal enig mooi over de doelman. Net voor de rust zorgde Dujacquier met zijn rechter voor de 1-6 ruststand. Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld, Dujacquier met de strafschop voor de 1-7, de 1-8 was opnieuw een pareltje, versnelling Grello via Dujacquier naar Zerouali die scoorde. Leo scoorde mooi vrijgespeeld door Leitao de 1-9 en met een afstandsschot zorgde hij voor de 1-10.

Voor FP Halle-Gooik speelden: Xuxa, Van den Heede, Dujacquier, Rahou, Leo, Leitao, Grello, Zerouali, Teixeira, Bissoni, Cirlincione & Sababti.

Sababti trapte de 1-11 in het hoekje. De jonge Cirlincione speelde goed mee, vond de opening bij uitblinker Zerouali die Dujacquier de 1-12 aanbood.