FP Halle-Gooik behoudt maximum na prestigeduel tegen Antwerpen

FP Halle-Gooik kreeg FT Antwerpen op bezoek in de laatste thuismatch van de reguliere competitie. Een prestigeduel want beide clubs plaatsten zich reeds voor de playoffs.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg wanneer Zouggaghi de 0-1 voorbij Meyers duwt en Edu zich blesseert in dezelfde fase. Halle-Gooik verhoogt de druk en Jelovcic scoort de 1-1. FT Antwerpen loerde op de counter en deed dat goed. Eerst kwam Meyers nog tussenbeide maar in een tweede fase kon Zaaf de 1-2 scoren. Het geluk zat niet aan de kant van FP Halle-Gooik want eerst trapte Tomic op de paal, gevolgd door een pegel van De Bail op de kruising.

Na de rust ging het tempo van de thuisploeg de hoogte in en dat resulteerde meteen. Grello met de assist op Tomic, die een minuut later ook de voorsprong inluidde. Antwerpen ging nu op zoek naar de aansluiting maar Meyers speelde een topwedstrijd. Het was Diogo die de wedstrijd in een beslissende plooi legde door staal hard de 4-2 tegen de netten te trappen.

FP Halle-Gooik behoudt zo zijn maximum van 63 op 63. Volgende week is het interlandbreak. Op 15 April trekt FPHG naar Moeskroen voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.