FP Halle-Gooik behaalt moeizame overwinning tegen Noorderwijk

FP Halle-Gooik heeft op de 18de speeldag een 3-0 overwinning geboekt tegen een sterk spelend Real Noorderwijk. De doelpunten kwamen van Rahou, Bissoni en Dujacquier. Volgende week is er de moeilijke verplaatsing naar KK Malle-Beerse.

FP Halle-Gooik eiste in de eerste tien minuten van de eerste helft de bal steeds op, wat leidde tot enkele goeie mogelijkheden die telkens gepareerd werden door de doelwachter van Noorderwijk. Net op het moment dat Noorderwijk opkwam met enkele kansen sloeg Halle-Gooik genadeloos toe, nadat de bal over allerlei stationnetjes werd gespeeld was er daar een plotse versnelling waaruit Omar Rahou via Leitao kon binnentikken. Noorderwijk reageerde met wat druk maar het was Halle-Gooik met Bissoni die voor de 2-0 en daarmee ook de ruststad zorgde.

Tweede helft kreeg Halle-Gooik meteen de kans op 3-0 via Leitao maar zijn poging belandde op de paal. Nadien was het één en al Noorderwijk, de trainer besloot om all out te gaan spelen zonder keeper en dat leek ook te gaan lonen. Onder de immense druk van Noorderwijk moest Halle-Gooik een penalty toestaan, maar deze werd geweldig gepakt Xuxa. Xuxa speelde voorts een foutloze partij met verschillende gepaste tussenkomsten. Niet veel later na de penaltymisser was daar dan toch het doelpunt, Dujacquier veroverde de bal en kon simpel de 3-0 eindstand binnentikken in het lege doel. Een meer dan verdiende zege voor FP Halle-Gooik, maar dat ging dus niet zonder slag of stoot.

Rafael Teixeira, mooie overwinning maar dat ging niet van een leien dakje.                                                                                Teixeira: Het klopt dat we het vandaag niet makkelijk hadden, maar we kennen ook de kwaliteiten van Noorderwijk. Het klassement geeft geen eerlijke weergave van waar de tegenstander zou moeten staan, want ze spelen heel goed. Noorderwijk was heel geconcentreerd gedurende de hele wedstrijd en dat samen met hun goede technische bagage maakt hen een hele lastige tegenstander.

Waren jullie niet een beetje verrast door de aangenomen tactiek van Noorderwijk in de 2e helft?                                           Teixeira: Niet echt nee, we wisten dat Noorderwijk de man-meersituatie durft gebruiken wanneer het nodig is en ze aan het verliezen zijn. Ze hebben het al eens goed gedaan in de beker. We hadden wel niet verwacht dat ze het zo vroeg gingen doen (vanaf het begin 2e helft), maar we pasten ons snel aan. Het is goed dat we vaak trainen op zo een spelsituaties zodat we niet verrast kunnen worden.

Halle-Gooik pakt dus weer de drie punten, volgende week is er de verplaatsing naar Malle. Welke match verwacht je?             Teixeira: Op Malle is het altijd moeilijk, ze spelen nog voor een plek in de play-offs. Bij hun thuis hebben ze goeie kansen, want bijna alle punten die ze hebben gepakt hebben ze thuis gepakt. Wij zullen weer voor de volle 100% gaan strijden voor de drie punten om zo genoeg afstand te houden met onze achtervolgers.