Ella, Nio en Niels kronen zich tot Belgisch Kampioen Wielrennen

In Liedekerke en Roosdaal werd op zondag het Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor Nieuwelingen beslecht. De koers werd in drie categorieën gereden.

De officieuze start van het BK lag aan de Kerk van Pamel. Officieel ging de wedstrijd van start in de Houtmarktstraat in Liedekerke. Lees ook:  BK Wielrennen voor Nieuwelingen in Liedekerke

Bij de tweedejaars nieuwelingen jongens (foto's hierboven) was Niels Driesen de snelste na 9 ronden (+-73km). Victor Vaneeckhoutte en Liam Coninckx vervolledigden het podium.

De race bij de eerstejaars nieuwelingen jongens (foto's hierboven), die zo'n 65 km aflegden, werd na een massasprint gewonnen door Nio Vandevors. Het zilver ging naar Xander Scheldeman en Juan Lemestrez mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen.

Bij de dames won Ella Heremans (foto's hierboven) na een race van net geen 58 km. Shanyl De Schoesitter werd tweede en Dina Boels derde.

(foto's : marcuss)