Eerste zege voor Relaks Rugby Club Pajot

GAASBEEK – Gisteren was het zover: Relaks Rugby Club Pajot haalde zijn eerste overwinning binnen. Een spannende match met als uitslag: 21-20 tegen Rugby Club Waregem.

Nathaniel Kerre, voorzitter van het team: “ Het was een nek-aan-nek-race in de tweede helft, maar één puntje was voldoende om de eerste zege binnen te halen! Dit is een extra stimulans voor onze ploeg om er nog meer voor te gaan volgende zondag, 14 oktober, als we ons thuis zullen meten tegen Rugby Club Oudenaarde.”

Na een eerste match tegen Rugby Club Hamme, waar Relaks Rugby Club verslagen terugkwam, haalde de jonge club dit weekend de overwinning binnen.  Met ongeveer 150 toeschouwers was het rugbyterrein in de Trontingenstraat in Gaasbeek goed gevuld. Het weer zat mee, de spelers waren enthousiast en waren gebrand om een overwinning te halen.

Eerste tussenstand van 7-0, verder nog 14-0, aan de rust stond het 14-5 in het voordeel van de thuisploeg, in de tweede helft gaf Waregem alles, maar ze bleven op één puntje van de zege hangen. De eindstand werd 21-20 wat een zege betekent voor RRC Pajot die niemand nog kan afnemen!

In de eerste helft scoorden Kevin Vanderkelen en oud-international en voorzitter van de club, Nathaniel Kerre hun try, wat de thuisploeg zeven punten opleverde. De daaropvolgende conversion werd steeds door Bert Thielemans snoeihard tussen de twee palen getrapt, zodat de score opliep tot veertien. De West-Vlamingen scoorden eveneens een try, maar de conversion ging naast. Zo kwam de 14-5 ruststand op het bord.

Remonte

Na de eerste time was het alle hens aan dek bij Waregem, dat de vorige speeldag in tweede regionale al met één punt verschil de boot inging bij Hamme. De thuisploeg speelde verdedigend en moest nog drie tries toestaan, de daaropvolgende conversions werden steeds gemist. De thuisploeg kon nog scoren via Kristof Hannon, de daaropvolgende conversion werd zonder probleem gescoord. Na een ware thriller bleef het 21-20 en barstte een feestje los. De ploeg die net iets langer dan een jaar bestaat, vierde zijn eerste zege ooit.

“Dit is nu al de wedstrijd van het jaar, chapeau voor het hele team. We zijn blijven gaan tot het einde. We hebben een streepje getrokken wat rugby in Lennik betreft”, aldus voorzitter en man in vorm Nathaniel Kerre. Volgend weekend ontvangt RRC Pajot, dat vierde staat in het klassement, op eigen thuisbasis Rugby Club Hamme.